Det är fint med ett brett urval gemenskaper för kategorisering, men nu när det finns få användare på instansen leder det till att innehåll blir utspridda och får mindre engagemang. Federerade användare har inte ens en översikt av alla inlägg som postas på instansen och skulle tro att instansen är död om de råkar på en av gemenskaperna och ser knappt några inlägg där.

Jag vet att folk “inte vill att feddit.nu blir Reddit” och undviker gärna en gemenskapsstruktur som speglar /r/Sweden, men jag tycker det är hälsosammare för aktivitetsnivån att koncentrera allt på en plats när användarantalet är litet och dela upp ämnen när takten ökar.

  • Lemmilicious
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Jag är lite kluven, å ena sidan så låter det väldigt bra att se till att fler får se innehållet på den här instansen ifall de inte är helt medvetna om det, men å andra sidan så verkar man ju kunna göra det genom att bläddra på “local” istället för “subscriptions” (i alla fall i min app), och jag tycker det är bra att man hör möjlighet att så pass styra vilket innehåll man får se. Så jag är kluven eftersom jag inte vet ifall folk inte är medvetna om allt som dyker upp på local, eller ifall de avsiktligt valt att inte titta där. Men det är väl inget fel med att koncentrera nu och dela upp i framtiden!

      • Lemmilicious
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Ah, jag tänkte inte ens på det, tack för förtydligandet! Ja jag är väl fortsatt kluven, men öppen för idén

  • blueson
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Känner personligen att det bör undvikas. Det största problemet vi har är att svenska instanserna är splittrade, att vi har en gemensamnskap på annan instans, !sweden@lemmy.world, som huvudsakligen är det många exponeras för när de hör talas om Lemmy skapar en obalans.

    Behöver snarare diskutera med moderatorerna över den communityn om att kanske sätta samman teamen här och där, för att försöka pusha folk hit?

    • JohannesMA
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      5
      ·
      1 year ago

      Jo, svenskarna på Lemmy är ganska uppdelade (vilket i sig inte är något negativt). Har haft en kortare inledande konversation med moderatorn för !sweden@lemmy.world om att eventuellt pusha hitåt prenumeranterna.

      • AndreasOP
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Jag håller med om att det inte är något negativt med uppdelning men just den här situationen då den största svenskspråkiga gemenskapen finns på den största Lemmy-instansen betraktar jag som en varningssignal att Fediverset löper risk för att en liten moderatorgrupp (lemmy.world:s moderatorer) har oproportionerligt stort inflytande på nätverket.

    • AndreasOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Jag föreslog det för /c/swedens ägare men han verkar som en som gillar att vara “top mod” av den svenska gemenskapen och såg inget fel med att allt koncentreras på en stor instans.

      Under den senaste tiden har det dock varit en hackare som antagligen höll med mig om att stora instanser är lockande attack vectors och att folk inte ska lägga alla ägg i samma korg, eftersom lemmy.world blev attackerad av en XSS-injektion idag (GitHub-ärende).

      • blueson
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        5
        ·
        edit-2
        1 year ago

        Synd, den typen av ägare som brukar dra ner kvalitén av sina gemenskaper.

        Tror ett stort problem jag tidigare haft med /r/sweden har varit att allt hamnar typ på huvud-subben. Fanns knutna subreddits som typ /r/svenskpolitik, men deras aktivitet var inte i närheten av samma eftersom att alla drogs till huvud-subredditen.

        Såklart finns det risk att samma situation kan uppstå här, men Lemmy/Feddit känns bättre lokaliserat för att lyckas med att få aktiva gemenskaper under samma “banner”. Men det blir tyvärr totalt förstört av att ha huvud-communityn på en generell instans istället för den fullt svenska.

        Edit: En möjlig väg framåt är kanske att aktivera sig inom !sweden@lemmy.world, våra användarnamn kommer peka emot feddit.nu. Kanske får över några intressenter.

    • AndreasOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Som Johannes kommentar förklarar är det endast användare med sina konton på feddit.nu som kan komma åt vårt Lokal-flöde. Användare på andra instanser ser varje enskild gemenskap och det kan se ut som om instansen är död om aktiviteten delas upp bland många gemenskaper.

      • Martin
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        4
        ·
        1 year ago

        Jag hade inget konto här men kunde se local (jag var dock tvungen att klicka mig vidare till instansen för att kunna göra det).

        Ps. Skapade ett konto bara för att kunna skriva detta (hittade hit när jag började söka efter svenska communities via lemmy.world).

        • AndreasOP
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Om ditt konto skapades på en annan instans än feddit.nu kan du inte logga in och rösta, posta eller kommentera på feddit.nu. Lösningen att besöka feddit.nu direkt gör det också jobbigare för externa användare, eftersom de måste byta tillbaka till sin heminstans och söka efter inlägget därifrån för att interagera med den.