Det är fint med ett brett urval gemenskaper för kategorisering, men nu när det finns få användare på instansen leder det till att innehåll blir utspridda och får mindre engagemang. Federerade användare har inte ens en översikt av alla inlägg som postas på instansen och skulle tro att instansen är död om de råkar på en av gemenskaperna och ser knappt några inlägg där.

Jag vet att folk “inte vill att feddit.nu blir Reddit” och undviker gärna en gemenskapsstruktur som speglar /r/Sweden, men jag tycker det är hälsosammare för aktivitetsnivån att koncentrera allt på en plats när användarantalet är litet och dela upp ämnen när takten ökar.

  • Lemmilicious
    cake
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Jag är lite kluven, å ena sidan så låter det väldigt bra att se till att fler får se innehållet på den här instansen ifall de inte är helt medvetna om det, men å andra sidan så verkar man ju kunna göra det genom att bläddra på “local” istället för “subscriptions” (i alla fall i min app), och jag tycker det är bra att man hör möjlighet att så pass styra vilket innehåll man får se. Så jag är kluven eftersom jag inte vet ifall folk inte är medvetna om allt som dyker upp på local, eller ifall de avsiktligt valt att inte titta där. Men det är väl inget fel med att koncentrera nu och dela upp i framtiden!

      • Lemmilicious
        cake
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Ah, jag tänkte inte ens på det, tack för förtydligandet! Ja jag är väl fortsatt kluven, men öppen för idén