• 18 Posts
 • 48 Comments
Joined 1 year ago
cake
Cake day: June 13th, 2023

help-circle • Känns som en extremt oklar fråga att vara emot och då med motiveringen att vissa andra länders järnväg är väldigt eftersatta. Undrar om Charlie Weimers inställning grundar sig i att svenska tåg med detta förslag inte längre skulle snacka “svenska” utan ett gemensamt “språk” för signalsystemet?

  Sen blir jag alltid lika överraskad när det för vissa inte går att ha två tankar i huvudet samtidigt (Charlie Weimers i detta fall), bara för att EU satsar på tåg så innebär det ju inte att EU inte också kan satsa på andra färdmedel…
 • JohannesMAtoFeddit.nuFederering med sopuli.xyz
  link
  fedilink
  Svenska
  arrow-up
  2
  ·
  edit-2
  6 months ago

  Hmm, jag ska gräva lite. Har inte sett någon github ticket som nämner exakt det problemet, snarare att vissa instanser verkar ha problem med hög CPU användning och då inte federerar över innehållet. Men 0.19 ska ju ha fixat så att innehållet inte behöver federeras över direkt utan kan hamna i en kö… men sen beror det iofs på hur lång kö vissa instanser har. Men flera dagar bör det ju inte handla om.

  Edit: Hittade denna https://github.com/LemmyNet/lemmy/issues/4288 , ser ut som att en fix är på gång.

  Edit 2: Jag testade också att köra en restart på Lemmy-dockern och nu verkar den ha federerat över en del innehåll… så workern har förmodligen dött och då inte startat om sig själv (men en fix för det är som sagt förhoppningsvis på väg). • JohannesOPMAtoFeddit.nu[2023-12-16] Uppdatering av Lemmy till 0.19
  link
  fedilink
  Svenska
  arrow-up
  3
  ·
  6 months ago

  Det innebär att du inte kan komma åt någon del av Lemmy-nätverket via Feddit.nu. Så använder du hemsidan i en webbläsare så kommer denna vara offline under uppgraderingen. Jag är osäker på hur olika appar och liknande fungerar när de inte kan nå heminstansen, är möjligt att de faller tillbaka på någon annan instans.


 • JohannesMAtoFeddit.nuNertid idag?
  link
  fedilink
  Svenska
  arrow-up
  4
  ·
  11 months ago

  Lemmy är under ständig utveckling och just nu finns det ett problem med att det vid vissa tillfällen (exempelvis när någon på en annan instans raderar användare med många inlägg osv) genereras väldigt mycket anrop till databasen. Det skall vara åtgärdat i nästa version av Lemmy, så vi håller utkik efter när det finns en hyfsat stabil version att gå över till.