Det är fint med ett brett urval gemenskaper för kategorisering, men nu när det finns få användare på instansen leder det till att innehåll blir utspridda och får mindre engagemang. Federerade användare har inte ens en översikt av alla inlägg som postas på instansen och skulle tro att instansen är död om de råkar på en av gemenskaperna och ser knappt några inlägg där.

Jag vet att folk “inte vill att feddit.nu blir Reddit” och undviker gärna en gemenskapsstruktur som speglar /r/Sweden, men jag tycker det är hälsosammare för aktivitetsnivån att koncentrera allt på en plats när användarantalet är litet och dela upp ämnen när takten ökar.

    • AndreasOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Som Johannes kommentar förklarar är det endast användare med sina konton på feddit.nu som kan komma åt vårt Lokal-flöde. Användare på andra instanser ser varje enskild gemenskap och det kan se ut som om instansen är död om aktiviteten delas upp bland många gemenskaper.

      • Martin
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        4
        ·
        1 year ago

        Jag hade inget konto här men kunde se local (jag var dock tvungen att klicka mig vidare till instansen för att kunna göra det).

        Ps. Skapade ett konto bara för att kunna skriva detta (hittade hit när jag började söka efter svenska communities via lemmy.world).

        • AndreasOP
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Om ditt konto skapades på en annan instans än feddit.nu kan du inte logga in och rösta, posta eller kommentera på feddit.nu. Lösningen att besöka feddit.nu direkt gör det också jobbigare för externa användare, eftersom de måste byta tillbaka till sin heminstans och söka efter inlägget därifrån för att interagera med den.