• AndreasOP
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    arrow-down
    1
    ·
    1 year ago

    Grattis, du är den första som gjorde detta misstag! Tyvärr finns det ingen funktion på Lemmy att låsa alla kommentarsfält i en gemenskap utöver att manuellt låsa varenda tråd, men om öppna kommentarsfält leder till genomtänkta svar som det här ser jag det som ett argument för att hålla dem öppna.

    Jag överväger idén att starta diskussioner här när jag delar artiklar som först postades på den andra sidan genom att kopiera över några tänkvärda svar - med en förklaring om var de kommer ifrån förstås - men jag vet inte om det ska uppskattas. Actually, varför be om lov när man kan be om förlåtelse? Jag kör med det och stoppar om folk blir irriterade.

    Men för att svara på din kommentar: Jag har inte heller koll på precis hur mycket nyanlända får i stöd (varför publiceras inte detta offentligt egentligen?), men som en som är enig med detta förslag betraktar jag avskaffandet av stödet som ett effektivt sätt att filtrera de som väljer att ta sig hela vägen till Sverige. Med den invandringsnivå (och kvalitet) vi har haft de senaste åren är det förnuftigt att minska antalet nyanlända som saknar förmågan att etablera sig med egna tillgångar i en utvecklad ekonomi som Sverige har.

    Det är ett begränsat antal skattebetalande medborgare som står på notan för allt detta stöd. En befolkning på 8 miljoner kan och ska inte betala för hela världen, och när våra resurser belastas till denna grad är det ett bra tecken att lägga ner allt moraliserande om medmänsklighet och prioritera de medborgare som bidrar och ska bidra till systemet. OP som är svensk medborgare, talar svenska, utbildar sig och har förmågan att jobba ska inte behöva konkurrera med utlänningar som inte kan någon av dessa för stöd.

    Jag vill förresten inte säga att jag tycker högern har sitt hjärta på rätt plats med detta förslag, det är uppenbart att deras tidigare stöd av “öppna era hjärtan” var första steget i deras plan att överbelasta och sedan avveckla det offentliga. Den ideala lösning för mig är nedskärning av förmåner för utlänningar (inklusive utländska företag) men besparingarna ska omfördelas till det offentliga systemet och inte privata intressen.