Är det inte bättre att ha en community med namnet Sweden. Det skulle ge större synlighet när folk söker efter communities. De som kommer från Reddit skulle mer sannolikt söka sig dit då, än till Feddit.nu.

  • dennisnedry
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Efter ha funderat lite på det, så tycker jag att du har rätt. Det är lite onödigt att skapa ännu en kopia av “Sverige” community i hopp om att locka till oss användare.

    Just nu är det lite guldrusch bland alla nya användare att karva ut den nya, populära community. Kanske är det en bra strategi att vi tar det lugna, skapar passande och främst kvalitativa communities här pa instansen, ser till att vi håller en bra standard (även om vi förtillfället inte har många användare) och så hoppas att folk hittar hit och vill stanna. Det får ta den tid det tar helt enkelt.

    Men vi behöver iaf en allmän community för allmäna diskussioner, då just denna är till för frågor/diskussioner om själva instansen. Jag ska ta och skapa ett community för ändamålet.

    • JohannesMA
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Det låter som en bra lösning, jag ser inte heller någon anledning att instansen måste växa supersnabbt och den största anstormningen av nya användare kan eventuellt avta nu när sweddit har öppnat igen. Då är det bättre att bygga ett community för folk som vill vara här, än ett för de som bara väntar på att olika subreddits skall öppna igen.

      Det låter bra med ett allmänt community och du får gärna skapa ett sådant!

      • Andreas@feddit.dk
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Den största anstormingen kommer den 1:a juli när API-ändringarna går igenom och tredjepartsapparna stänger ner, men jag håller med dig. Vad tycker du att det allmänna communityt ska heta? Något i stil med “chatta” är fint och lätt att söka upp.

        • JohannesMA
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          edit-2
          1 year ago

          Jo, de som använder tredjepartsappar för att att kolla Reddit lär ju ha incitament att hitta andra alternativ efter den 30/6.

          “Chatta” eller kanske då “Chatt” låter som ett bra förslag.

          • dennisnedry
            link
            fedilink
            Svenska
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            OK det låter bra. Skapade nu en allmän gemenskap med namnet “chatt” (display namn just nu är “Allmän diskussion”).

        • dennisnedry
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Vad jag inte är helt säker på är vad sökfunktionen söker på… Är det namnet som du ger ditt community (som du inte kan ändra på senare) eller söker den på display-namnet som går att ändra på?

          Jag döpte själva gruppen till “allmanfedditnu” samt display-namn “någonstans i feddit” för att vara lustig. Vill vi ha ett annat namn kan jag ändra på det direkt.

          • Andreas@feddit.dk
            link
            fedilink
            Svenska
            arrow-up
            3
            ·
            1 year ago

            Det ena tyvärr, för att koppla till communityt från en annan instans måste man söka upp !allmanfedditnu@feddit.nu. Jag tycker displaynamnet också kan klargöras eftersom “någonstans i feddit” tyder inte exakt på “allmän diskussion och prat” (trodde själv det rör händelser utanför vårt hörn av fediverset).

            • dennisnedry
              link
              fedilink
              Svenska
              arrow-up
              3
              ·
              edit-2
              1 year ago

              Aha, ok då var det inte alls speciellt passande namn. Jag tog bort det så får jag börja om från början med ett bättre namn.

              Hur är det när du söker ett community med ett relativt allmänt ord, och inte direkt på ett communitynamn, så om jag skulle söka med “games”, hur söker funktionen då?

    • naharin
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Men tänker du att den som finns på lemmy.world får bli den svenskspråkiga community med allmänt snack med kopplingar till Sverige? Vad skulle i så fall ett allmänt community här på feddit.nu ha för syfte då, eller vad skulle liksom bli temat eller innehållet?

      Och skulle det bli snarlikt det som finns på lemmy.world tycker jag ändå det finns en poäng med att det har namnet Sweden, särskilt som namnet “feddit.nu” inte avslöjar något om att det är svenskspråkigt eller inriktat på Sverige. Jag tänker på hur jag själv till exempel ibland är intresserad av brittiska nyheter, och söker då på “uk” till exempel. Inte på “general talk”. Eller att jag även på Reddit till exempel läst och ibland kommenterat på /r/norway och /r/denmark. Vill jag hitta något motsvarande här söker jag ju på ländernas namn.

      • Andreas@feddit.dk
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        @voidbanana Det handlar om idealen om Fediverset. För att inte återskapa Reddits problem måste man undvika de förutsättningar som leder till Reddit, vilket (enligt teorin) är centraliseringen.

        Om den största svenskspråkiga gemenskapen finns på den största instansen i Lemmy-nätverket bidrar det till mer centralisering, eftersom det gör en ännu större del av nätverket avhängig lemmy.world.

        Gemenskaper på lemmy.world är bundna till dess regler och kan råka ut för oväntade konsekvenser på grund av lemmy.world:s policyer. Ett exempel är hur beehaw.org:s användare inte kan komma åt /c/sweden@lemmy.world trots att /c/sweden själv är oskyldig i hela debatten.

        Domänextensionen .nu används flitigt av svenska webbsidor (feddit.se är upptagen). Sveriges största Mastodon-instans heter mastodon.nu.

        Gemenskapens namn spelar inte så stor roll när folk vänjer sig vid att svenskt innehåll hittas på feddit.nu, liksom hur det brittiska finns på feddit.uk och det italienska finns på feddit.it. Istället för att söka upp “sweden”, “unket”, “privatekonomi” m. m. på diverse instanser besöker man feddit.nu och letar i gemenskapslistan.

        TL;DR: Det här är oönskat.

        • naharin
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Gemenskapens namn spelar inte så stor roll när folk vänjer sig vid att svenskt innehåll hittas på feddit.nu, liksom hur det brittiska finns på feddit.uk och det italienska finns på feddit.it.

          Ja, det kanske löser sig och att folk vänjer sig. Men just .uk och .it handlar ju inte så mycket om att folk lärt sig. Det är uppenbart för alla som har bara lite koll på hur internet fungerar att de handlar om de språken.

          Jag håller med om vad som är oönskat. Det jag är rädd för är att många kommer först till !sweden@lemmy.world och därefter stannar de där. Då blir det att det mesta samlas på lemmy.world, istället för att bli mer distribuerat.