Är det inte bättre att ha en community med namnet Sweden. Det skulle ge större synlighet när folk söker efter communities. De som kommer från Reddit skulle mer sannolikt söka sig dit då, än till Feddit.nu.

  • Andreas@feddit.dk
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    @voidbanana Det handlar om idealen om Fediverset. För att inte återskapa Reddits problem måste man undvika de förutsättningar som leder till Reddit, vilket (enligt teorin) är centraliseringen.

    Om den största svenskspråkiga gemenskapen finns på den största instansen i Lemmy-nätverket bidrar det till mer centralisering, eftersom det gör en ännu större del av nätverket avhängig lemmy.world.

    Gemenskaper på lemmy.world är bundna till dess regler och kan råka ut för oväntade konsekvenser på grund av lemmy.world:s policyer. Ett exempel är hur beehaw.org:s användare inte kan komma åt /c/sweden@lemmy.world trots att /c/sweden själv är oskyldig i hela debatten.

    Domänextensionen .nu används flitigt av svenska webbsidor (feddit.se är upptagen). Sveriges största Mastodon-instans heter mastodon.nu.

    Gemenskapens namn spelar inte så stor roll när folk vänjer sig vid att svenskt innehåll hittas på feddit.nu, liksom hur det brittiska finns på feddit.uk och det italienska finns på feddit.it. Istället för att söka upp “sweden”, “unket”, “privatekonomi” m. m. på diverse instanser besöker man feddit.nu och letar i gemenskapslistan.

    TL;DR: Det här är oönskat.

    • naharin
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Gemenskapens namn spelar inte så stor roll när folk vänjer sig vid att svenskt innehåll hittas på feddit.nu, liksom hur det brittiska finns på feddit.uk och det italienska finns på feddit.it.

      Ja, det kanske löser sig och att folk vänjer sig. Men just .uk och .it handlar ju inte så mycket om att folk lärt sig. Det är uppenbart för alla som har bara lite koll på hur internet fungerar att de handlar om de språken.

      Jag håller med om vad som är oönskat. Det jag är rädd för är att många kommer först till !sweden@lemmy.world och därefter stannar de där. Då blir det att det mesta samlas på lemmy.world, istället för att bli mer distribuerat.