Mindark har sagt upp 25 personer från sin personal, och ersatt dessa med ett AI-verktyg som ska främst användas inom bandesign.

Mindarks vd Henrik Nel Jerkrot skrev följande i ett pressmeddelande till aktieägarna i augusti:

Genom att använda AI kommer teamen att kunna ta sig an utvecklingen på ett tidseffektivt sätt. Denna pågående omställning har inte varit utan utmaningar, inklusive det tuffa men nödvändiga beslutet att skiljas från en del av våra medarbetare. Omställningen har också fördelen att möjliggöra Mindarks styrelsebeslut om att återuppta utdelningar till aktieägare i framtiden.

 • samuellb
  link
  fedilink
  Svenska
  arrow-up
  2
  ·
  10 months ago

  Kreativa yrken verkar ju vara det som får hårdast konkurrens från AI just nu.

  Man får väl hoppas att det finns meningsfulla yrken i framtiden, och att människor inte bara blir “AI:ns händer” som gör vad AI:n säger åt dem.

  • Fisk400
   link
   fedilink
   Svenska
   arrow-up
   2
   ·
   10 months ago

   Det är för att kreativa yrken har ingen minimal viable product. En bro måste uppfylla vissa krav för att kunna byggas medan kreativa saker kan vara hur dåliga som helst om man inte bryr sig. Det här företaget bryr sig inte. Deras primära produkt verkar vara metaverse crypto pengatvätts nonsense i vilket fall som helst så vem bryr sig hur det ser ut.

   • KeenFlame
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    10 months ago

    Yep, de här banorna kommer vara totalt skräp och det vet de om. De satsar inte på kvalitet eller underhållning, deras målgrupp är lättlurade människor och ungdomar som de kan lura i spelet att det är bra. Poängen är inte direkt att göra bra ifrån sig utan att grundlura en skara folk och sen lägga ner studion

  • dennisnedryOPM
   link
   fedilink
   Svenska
   arrow-up
   1
   ·
   10 months ago

   Det är lite av en början av nästa “industriella revolution” där moderna jobb kan automatiseras av AI.

   Vad jag tycker ger en besk eftersmak är att det främsta med övergången till AI-genererat innehåll, är mest för att förse aktieägare med mer pengar.