Upplever att vitlöken man köper numera är gammal, träig och har ofta börjat gro, medan löken är halvrutten i större utsträckning.

Inbillar jag mig eller har det hänt nåt med det nationella utbudet eller leveranskedjorna? Eller har mina lokala butiker bara tappat det?

  • ffhein@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    4 hours ago

    Har inte tänkt på att det skulle vara något speciellt med just löken, men vår varorna på vår lokala Hemköp blir sämre för varje år som går. Har slutat helt att köpa kött där, då det hänt lite väl många gånger att det har varit ruttet med upp emot en vecka kvar på bäst-före datumet (och ja, jag har kollat temperaturen i kylskåpet :)).

  • dalakkin@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 day ago

    Inget jag har märkt alls faktiskt, tycker det är som vanligt. Några lite tråkiga men de flesta bra. Men sedan plockar jag sällan de längst ut utan tar en en bit in

  • Frellwit@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    1 day ago

    Hög luftfuktighet vid höstskörden och stötar vid frakt kan förstöra en hel del lökar.

  • micke@lemm.ee
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 day ago

    Håller med. Jag har börjat köpa vitlök finhackad i glasburk, finns i asiatiska butiker. Väldigt bekvämt också att slippa skala och hacka.

    • no banana@lemmy.world
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      1 hour ago

      Brukar köpa vitlöksgranulat från Kryddlandet. Finns säkerligen på fler ställen. Torkad, finhackad vitlök alltså. Smakar såklart lite annorlunda men duger i vardagen. Så blir det färsk när man vill krydda till det.

  • Dojan@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 day ago

    Jag slutade köpa färsk vitlök för några år sedan av samma anledning. Det kändes ofta som att vitlöken man fick var i dåligt skick. Numera köper jag enbart fryst vitlök, och om inte färsk lök krävs, även fryst lök. Mindre jobb, samt att kvaliteten har varit okej.