Upplever att vitlöken man köper numera är gammal, träig och har ofta börjat gro, medan löken är halvrutten i större utsträckning.
Inbillar jag mig eller har det hänt nåt med det nationella utbudet eller leveranskedjorna? Eller har mina lokala butiker bara tappat det?
Absolut sämst är kinesisk. Spansk kan faktiskt vara helt ok.
Inget jag har märkt alls faktiskt, tycker det är som vanligt. Några lite tråkiga men de flesta bra. Men sedan plockar jag sällan de längst ut utan tar en en bit in
Hög luftfuktighet vid höstskörden och stötar vid frakt kan förstöra en hel del lökar.
Håller med. Jag har börjat köpa vitlök finhackad i glasburk, finns i asiatiska butiker. Väldigt bekvämt också att slippa skala och hacka.
Jag slutade köpa färsk vitlök för några år sedan av samma anledning. Det kändes ofta som att vitlöken man fick var i dåligt skick. Numera köper jag enbart fryst vitlök, och om inte färsk lök krävs, även fryst lök. Mindre jobb, samt att kvaliteten har varit okej.