• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Phhhhuh at 2023-07-01 16:02:37+00:00 ID: jq9tz0w


    Fast det är ju en del av problemet. /u/OkExchange533 skriver ju ovan att vi borde ha ett system för att sprida ut migranterna jämnt, så att inget land får problem av att ta emot för många. Du säger att Dublin-förordningen borde lösa problemet eftersom alla migranter ändå skulle hamna i ett fåtal länder, bara det att dessa länder är på EUs yttre gräns och inte i Sverige. Det är bara att flytta problemet, och självklart har inte t.ex. Grekland eller Italien något intresse av att genomdriva förordningen om resultatet blir att de får ta allt.

    Vi måste klubba ett system som alla länder kan acceptera, en kompromiss som innebär att alla hjälps åt och ingen råkar oproportionerligt illa ut — i praktiken betyder det att sprida ut migranterna jämnt, vilket innebär att Sverige inte kommer ta emot särskilt många. Bara på det sättet kan vi övertala länder som Grekland att vara med på tåget och hjälpa till att genomdriva beslutet. Det troliga är väl att EU får hjälpa Grekland att sponsra ett par enorma migrationscenter, eftersom det ju geografiskt är där alla hamnar, och därifrån lottas de ut till olika länder.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Partytor at 2023-07-01 16:19:32+00:00 ID: jq9wdrz


      Det är det som är kruxet. SDare och andra idioter här på Sweddit vill inte ha ett fungerande och/eller rättvist system. De vill bara kunna neka invandrare och titta åt andra hållet när människor hamnar i stora flyktingläger och ghetton i Turkiet, Grekland, Frankrike eller Italien. SD har ingen plan för flyktinghantering. SD säger att Sveriges flyktingpolitik är naiv men sanningen är att SDs flyktingpolitik är som en struts som stoppar ner huvudet i sanden. Ifall en SDare inte ser problemet så tror de att det inte finns.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Zevemty at 2023-07-01 17:09:00+00:00 ID: jqa3fg3


        Jag hör nog till gruppen “SDare och andra iditoter” du nämner här, men absolut vill vi ha ett fungerande och rättvist system. Problemet är att det väller in ekonomiska migranter till Europa och det måste Europa som helhet säga stopp till. Det blir något galet dyrt och hjälper så otroligt lite människor, och ofta människor som inte ens behöver hjälp. Ett rimligt fungerande och rättvist system är bastanta donationer till UNHCR som driver flykting-läger i närområden kring utsatta områden. Det är inte rättvist att lokala drog-tillverkaren i Somalien kan sälja sin Rolex och bli intryckt i en lastbil för flera tiotusen-tals kronor som tar honom över gränsen till Grekland, där han sen skiter i Dublin-konventionen och åker till Sverige där han hävdar sig vara en flykting från Syrien som ISIS letar efter, när dom som faktiskt behöver vår hjälp sitter fast i krigs-utsatta områden i Syrien eller i flyktingläger i Lebanon, och absolut inte har något chans att ta sig till Sverige annat än genom att bli placerad dit genom EU’s flyktingkvotering, och vars enda chans till ett rimligt liv är genom UNHCR’s insatser. Det mest fungerande och rättvisa är att säga nej till 100% av flyktingar som kommer till oss och söker asyl som inte är Danska, Finska eller Norska medborgare (eller kanske Baltländerna och Ryssland också, och Ukraina just nu när dom fått undantag). Resten ska sättas på en plan hem direkt, och pengarna vi sparar ska skickas direkt till UNHCR så vi faktiskt kan hjälpa dom som behöver det.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          4rca9 at 2023-07-01 22:00:34+00:00 ID: jqb7qjo


          På vilket sätt säger du emot det som den du svarar på säger? De presenterar problemet “SD vill inte fördela flyktingar jämnt, de vill bara inte ha dem här”, och din respons är i princip “ja, för jag tror att det bara är “dåliga invandrare” som har råd att komma hit”.

          Du pratar också om “det mest rättvisa”, som att det finns någon rättvisa i att låta folk sitta kvar i flyktingläger tills något annat land motvilligt bestämmer sig för att ta hand om dem och att skicka tillbaka folk till krigsutsatta områden.

          Sen blir jag alltid så intresserad när jag hör argumenetet om att det skulle vara några få rika droglangare som kommer hit. Om folk har ett så bra liv och massa pengar och inte alls behöver hjälp, varför tror du folk betalar tiotusentals kronor för att lämna allt de äger och fly? Vad är grunden för att du tror att det är just droglangare som flyr, och inte rika doktorer eller andra personer som kan fylla svenska samhällsfunktioner (inte för att jag tycker man alltid ska gå på det i invandringsbeslut heller, men ändå)?

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            Svenska
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            Zevemty at 2023-07-01 22:38:01+00:00 ID: jqbclfe


            För att personen jag svarade på pratar om att vi ska ha ett “rättvist system”, och där ville jag visa vad jag tycker är ett rättvist system. Där menar jag att ett system där vi släpper in relativt rika ekonomiska migranter är inte rättvist alls, oavsett hur dom fördelas mellan länderna i Europa. Det rättvisa systemet som vi istället borde försöka uppnå är ett där vi faktiskt hjälper dom som på riktigt är utsatta, och hjälper så många av dom som möjligt. Det här med att det är rättvist att fördela runt flyktingar är ett felaktigt antagande, det mest rättvisa är att inte ha några flyktingar att fördela.

            Du pratar också om “det mest rättvisa”, som att det finns någon rättvisa i att låta folk sitta kvar i flyktingläger tills något annat land motvilligt bestämmer sig för att ta hand om dem och att skicka tillbaka folk till krigsutsatta områden.

            Det är väl mer rättvist att dessa människor som faktiskt är utsatta på riktigt får duglig mat och medicin under den tiden dom spenderar i flykting-läger tills dom kan åka hem, istället för att en rik ekonimisk migrant som lyckades ta sig till Sverige lever loppan på vårt välfärdssystem eller?

            Sen blir jag alltid så intresserad när jag hör argumenetet om att det skulle vara några få rika droglangare som kommer hit.

            https://www.svt.se/nyheter/val2014/flyktingsmugglare-tar-100-000-for-flykten

            Om folk har ett så bra liv och massa pengar och inte alls behöver hjälp, varför tror du folk betalar tiotusentals kronor för att lämna allt de äger och fly?

            För att det är värt att sälja allt du har, skrapa ihop nån eller några hundratusen, och investera det i att ta sig in i Sverige. Utbildning till dina barn som du ser till att anhöriginvandra, sjukvård, bostad, bidrag. Alla dom här sakerna är värda och kostar bra mycket mer än nån eller några hundratusen per år.

            Vad är grunden för att du tror att det är just droglangare som flyr, och inte rika doktorer

            För det är ofta genom illigala aktiviteter som man har möjligheten att skrapa ihop tillräckligt mycket pengar för investeringen som krävs för att smugglas till Sverige. Tror inte det finns så många rika doktorer i Somalien t.ex. Men det spelar ingen roll för min poäng hur dom samlat ihop pengarna dom behöver för att smugglas hit så det är rätt irrelevant, det är precis lika orättvist oavsett var deras pengar kommer från. Vi kan prata om dom som rika doktorer framöver.

            eller andra personer som kan fylla svenska samhällsfunktioner (inte för att jag tycker man alltid ska gå på det i invandringsbeslut heller, men ändå)?

            Anledingen att jag inte tror att det är personer som kan fylla Svenska samhällsfunktioner är för att tittar vi historiskt på dom vi har tagit in så gör dom det till väldigt låg grad: https://hfi.se/wp-content/uploads/2019/12/hfinote01rev1-1.pdf?fbclid=IwAR1ZWCR46cwzOkXUnSl2wI8NGPpZVWGz2oytPG-QxOALB0cDEEtQqhErEME

            Således blir det en enorm kostnad för Sverige livet ut för dessa personer i snitt: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-eso-rapport-flyktinginvandring-en-kostnad-for-sverige

            Så återigen, mycket bättre, och mycket rättvisare, att vi faktiskt lägger pengarna på att hjälpa folk som verkligen är i behov, och att vi hjälper dom på ett kostnads-effektivt sätt. Skicka pengarna till UNHCR och skicka dom ekonomiska migranter tillbaka hem.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Swedishswadow at 2023-07-01 17:37:34+00:00 ID: jqa7gsm


        Jag är också en Sdare och andra idioter som du så fint beskriver. Vad är det för fel egentligen med att neka invandring? Varför inte hjälpa till i deras hemland? Kan ju hjälpa fler människor på det sättet.

        Personligen tycker jag att ALL invandring skall stoppas till Sverige men dem som redan har kommit hit skall vi se som Svenska medborgare och ha rättigheter därefter.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Partytor at 2023-07-01 18:14:38+00:00 ID: jqacpk1


          personligen tycker jag att ALL invandring skall stoppas

          Så du menar att vi ska gå ur EU, bryta alla avtal med våra nordiska grannländer och totalt stänga gränsen för allt och alla? Man blir fan mörkrädd när man tänker på att sånna som är lika pantade som du faktiskt röstar.