Grundskolan ska bli helt mobilfri. Även på rasterna ska samtliga elever i årskurs 1-9 tvingas lämna ifrån sig telefonerna, enligt nya Tidöavtalet.

-Det är ett steg framåt i en viktig kulturförändring, säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

Mobilerna ska samlas in på morgonen och återlämnas när skoldagen är slut.

Förra året ändrades skollagen så att mobiltelefoner i regel endast ska få användas vid undervisning efter lärarens instruktion, och möjligheten att omhänderta telefoner ökade.

  • Lemmilicious
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    6 months ago

    Jag känner mig hoppfull om att detta ska underlätta för elever i skolan, mobiler känns som att de mest åstadkommer syftet att suga åt sig så mycket uppmärksamhet som möjligt, jag tror knappast det är något som har positiv påverkan på inlärning!

    • freddoOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      3
      ·
      6 months ago

      Instämmer, dock tror jag det skulle räcka med att begränsa smartphones men tillåta “dumma mobiler.” Mobiler som kan användas för grundläggande kommunikation, kalendrar, miniräknare men inte sociala medier, spel, och internet. Dock så tror jag inte lagstiftarna kan klura ut någon bra gräns, och kommer nog bara förbjuda mobiler i sin helhet.

      • Lemmilicious
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        3
        ·
        6 months ago

        Jo du har rätt, men som du säger så tror jag också att det nog är klurigare än vad lagstiftarna kan tänka sig att implementera