På bygget av Lisebergs vattenpark Oceana har det rått det vanliga totala kaoset med en mängd företag och en mängd underleverantörer i flera led. Vid en kontroll som genomfördes under 2023 fanns det 58 företag närvarande på arbetsplatsen samtidigt.

  • Swerker
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    2
    ·
    5 months ago

    I artikeln du länkar handlar det ju mest om brister i personalliggaren. Tyder på slarv, men i sig orsakar det inte en brand

    • Svenssons NyheterOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      arrow-down
      1
      ·
      5 months ago

      Det har jag ju inte heller påstått. Dessutom handlar artikeln om mycket mer. Det är uppenbart att folk utan id, folk utan arbetstillstånd med mera arbetat på arbetsplatsen. En del har fått svarta löner. Dessutom från 58 olika företag trots att det bara vara cirka 160 personer vid den inspektion som gjordes. Det är för mig uppenbart att skyddsarbete inte kan fungera under såna omständigheter. NCC har tidigare sagt att branden uppkom på grund av ett arbete som utfördes. Det tycker jag tyder på att brandsäkerheten inte sköttes på rätt sätt. Och om det är så beror det som jag ser det på förhållandena på arbetsplatsen som inte möjligjorde det.