Äntligen fredag! Här kan det snackas om allt och ingenting. Har du idéer till fler veckotrådar? Dela gärna med dig!

Om du ser det här inlägget har jag inte vaknat än. Jag postar det här med botten som är kopplad till mitt konto.

Det här är bara för att prova att botten fungerar som den ska. Jag kommer inte göra det här med mitt konto i framtiden.

  • AndreasOP
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    NÄ HÄ?! Jag smärt. Jeg språk mätare. Svenksa väldig bra.

    Men ärligt talat, jag vet inte hur jag levt så länge utan att bli rättad för det här. Jag säger alltid reklamera i samma mening som advertise, det makear ju sense då det osmidigare att säga två ord än ett, man förkortar gör reklam, man reklamerar alltså.

    • MerfMerf
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Haha, så kan det gå. Menade inte att dryga mig utan mer som ett skämt, men det gick ju lite förbi när enda betydelsen du tänkte på var den ovanliga.

      Ser smidigheten av 1 ord istället för 2, men tycker nog personligen att risken för missförstånd väger tyngre.

      Nu blir det en tangent här, men lite på samma tema så är överanvändande av förkortningar en sak jag kan störa mig mycket på. När det går till den nivån att förkortningen förbryllar så att andra frågar om den och sedan löggs mer energi på att förklara den än det hade gjort att bara skriva ut ordet i sin helhet till att börja med. Eller personer som råkat ut för att ha behövt förklara sina förkortningar lite för många gånger så de skriver förklaringen till sin förkortnimg inom parentes på direlten, vilket såklart HELT tar bort poängen om man inte skall skriva en längre text där förkortningen är återkommande.

      • AndreasOP
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Jag tog inte illa upp, oroa dig inte. Jag använder reklamera i sitt egentliga syfte så sällan att felet inte slog mig tills jag läste ditt svar. Jag uppskattar att bli rättad och tackar för att du räddar mig från framtida missförstånd!

        Det är svårt med förkortningar, eftersom man vet inte om den gemenskap man postar i känner till förkortningen. Man kan tro att alla här vet vad som menas med “TL;DR” då alla vi var Redditörer, men även på Reddit finns det bubblor vars jargong inte är så universellt som man tror. Vi må återgå till “Lurk moar”-traditionen av gamla forums så folk ska vänja sig vid forumets språk istället för att ständigt fråga efter förklaringar.