Äntligen fredag! Här kan det snackas om allt och ingenting. Har du idéer till fler veckotrådar? Dela gärna med dig!

Om du ser det här inlägget har jag inte vaknat än. Jag postar det här med botten som är kopplad till mitt konto.

Det här är bara för att prova att botten fungerar som den ska. Jag kommer inte göra det här med mitt konto i framtiden.

  • seriousbob
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Tjena. Reddit-användare som flytt efter senaste tidens val där. Jag tror styrkan i reddit var användarna och inte att sälja views.

    Jag lade en del tid på att slöscrolla, mest på hardware och olika spel. Men man blev ju också per automatik färgad av amerikansk politisk diskurs.

    Lemmy verkar spännande, men ganska ödsligt än så länge. Dock inte riktigt kommit igång. Jag använde sällan reddits frontpage-funktion utan gick själv till de subreddits jag var intresserad av. Det kan man göra här också, ingen mening med att prenumerera på andra instanser egentligen? Om man mest vill läsa.

    Annars semester/arbetslös sedan terminslut, men borde få nytt jobb till hösten. Men segt att söka.

    • AndreasOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Hej och välkommen! Ja, det känns lite ödsligt här särskilt eftersom det var inte en stor reklameringsinsats för denna instans på Reddit, i jämförelse med feddit.dk då deras administratör och några lojala användare bevakade /r/Denmark för trådar om Reddit-protesterna och postade kommentarer som uppmuntrade Redditorerna att flytta till feddit.dk. Jag måste erkänna att jag är en av dem som inte hjälper med reklamering på Reddit, jag pallar inte att besöka den sidan längre…

      Jag förstår inte riktigt det du menar med att det inte ger mening att prenumerera på andra instanser. Du säger att dina intressen är hårdvara och spel, vilket feddit.nu inte har gemenskaper till, men det gör andra instanser. Subscribed-flödet på Lemmy är inte som Reddits /r/all då det visas innehåll som rekommenderats av Reddits algoritm utöver det du väljer att se, allt på ditt Lemmy-flöde bestäms av dig. Du kan visserligen besöka de gemenskaperna genom att mata in deras länkar i sökfältet, men det är väl krångligare än att komma åt dem från ditt flöde och din sidebar?

      Jag har ett år av plugget kvar men söker också deltidsjobb till hösten eftersom jag behöver pengar och har ingen chans att hitta en heltidsjobb om jag saknar både erfarenhet och en passande utbildning till den industri jag söker till (IT). Också segt att söka. Vad är det för jobb du söker?

      • MerfMerf
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        3
        ·
        1 year ago

        reklameringsinsats

        Kan man reklamera sin instans menar du? =P

        • AndreasOP
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Det får man såklart, hur skulle instanser växa om det är ingen som känner till deras existens?

          • MerfMerf
            link
            fedilink
            Svenska
            arrow-up
            5
            ·
            1 year ago

            Att reklamera betyder inte att göra reklam för något ;)

            • AndreasOP
              link
              fedilink
              Svenska
              arrow-up
              1
              ·
              1 year ago

              NÄ HÄ?! Jag smärt. Jeg språk mätare. Svenksa väldig bra.

              Men ärligt talat, jag vet inte hur jag levt så länge utan att bli rättad för det här. Jag säger alltid reklamera i samma mening som advertise, det makear ju sense då det osmidigare att säga två ord än ett, man förkortar gör reklam, man reklamerar alltså.

              • MerfMerf
                link
                fedilink
                Svenska
                arrow-up
                2
                ·
                1 year ago

                Haha, så kan det gå. Menade inte att dryga mig utan mer som ett skämt, men det gick ju lite förbi när enda betydelsen du tänkte på var den ovanliga.

                Ser smidigheten av 1 ord istället för 2, men tycker nog personligen att risken för missförstånd väger tyngre.

                Nu blir det en tangent här, men lite på samma tema så är överanvändande av förkortningar en sak jag kan störa mig mycket på. När det går till den nivån att förkortningen förbryllar så att andra frågar om den och sedan löggs mer energi på att förklara den än det hade gjort att bara skriva ut ordet i sin helhet till att börja med. Eller personer som råkat ut för att ha behövt förklara sina förkortningar lite för många gånger så de skriver förklaringen till sin förkortnimg inom parentes på direlten, vilket såklart HELT tar bort poängen om man inte skall skriva en längre text där förkortningen är återkommande.

                • AndreasOP
                  link
                  fedilink
                  Svenska
                  arrow-up
                  1
                  ·
                  1 year ago

                  Jag tog inte illa upp, oroa dig inte. Jag använder reklamera i sitt egentliga syfte så sällan att felet inte slog mig tills jag läste ditt svar. Jag uppskattar att bli rättad och tackar för att du räddar mig från framtida missförstånd!

                  Det är svårt med förkortningar, eftersom man vet inte om den gemenskap man postar i känner till förkortningen. Man kan tro att alla här vet vad som menas med “TL;DR” då alla vi var Redditörer, men även på Reddit finns det bubblor vars jargong inte är så universellt som man tror. Vi må återgå till “Lurk moar”-traditionen av gamla forums så folk ska vänja sig vid forumets språk istället för att ständigt fråga efter förklaringar.

      • seriousbob
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Jag är färdig matematiklärare för gymnasiet denna terminen, så lärare högstadiet/gymnasiet. Jobbat som obehörig i tre år samtidigt som jag skrivit klart uppsats. Nog inga problem att få jobb, men trivdes där jag var och hade gärna fortsatt. Var en tidsbegränsad anställning.

        Lite sugen på att lära mig mer programmering, alltid tyckt det var kul med datastrukturer. Och löneutveckling verkar bättre i it än skola om man kollar lönetråden på sweclockers!

        Jag använde sällan min frontpage utan läste bara enskilda. Det jag menar med att jag inte känner något behov av att prenumerera. Men det kanske är smidigt.

  • blueson
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Jag har ett par subscriptions till utomstående instanser som är “Subscription pending”, verkar även som att dessa inte är i närheten lika uppdaterade i denna instansen som ifall jag går till deras egna.

    Är detta något som deras instans måste acceptera, eller sker det inom vår instans på någon nivå?

    • MerfMerf
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Det skall skickas ett svar från deras instans på din prenumeration. Detta svar kan ibland bli fördröjt eller utebli verkar det som (speciellt från belastade instanser). Oftast har prenumerationen gått igenom och funkar rent praktiskt ändå. Man kan ibland komma förbi det genom att avprenumerera och prenumerera på nytt, men är de fortfarande belastade så går det ju gärna fel igen. Lemmy.ml tror jag det är som jag har ett gäng prenumerationer som stpr i “pending” men fungerar ändå.

      Gällande hur “uppdaterad” en community från en annan instans är så KAN det bero på voöken vy/sortering du använder. Verkar t.ex som “active” inte funkar så bra och “hot” hade också någon bugg tror jag. Brukar mest använda kombinationer av “new” och “top” (låg gräns, som t.ex senaste 6 tim) personligen.

      • blueson
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        edit-2
        1 year ago

        Tack för infon! Jo Lemmy.ml är därifrån jag får felet med. Ska testa lite annan sortering, har märkt att det är problem på min “frontpage” med det med.