“Varför sitter du inne?” “Sålde bullar utan att staten visste”

  • MrPasty@lemmy.sebbem.se
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    7 hours ago

    Eller den lite längre versionen: tant sålde bröd och bullar på nätet. Kommunen sa att hon måste registrera sin verksamhet för att få göra det eller betala vite. Tant registrerade inte verksamheten och betalade inte vite. För det döms hon till ett kortare fängelsestraff.

    Det roligaste är hennes advokat som berättar att tanten tyvärr inte har möjlighet att sitta i fängelse och att hon inte har “försökt att göra något för att inte betala”. Förutom att inte betala, då.

    • tias@discuss.tchncs.de
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      6 hours ago

      Fast nja, hon säger ju att tanten vill betala men att hon inte har pengar så det räcker. Om det är sant eller inte vet jag inte.

      • MrPasty@lemmy.sebbem.se
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        6 hours ago

        Fast hon säger också exakt vad jag citerade. Hela meningen är “Hon har inte försökt att göra något för att inte betala.” Jag tycker att det är roligt eftersom jag själv inte känner till något som går att försöka göra för att inte betala utom att just inte betala.

        • tias@discuss.tchncs.de
          link
          fedilink
          arrow-up
          1
          ·
          5 hours ago

          Jag tolkar det som att hon inte medvetet försökt undvika att betala på ren jävelskap. Men för all del, det är uselt formulerat. Kan också vara journalisten som är kass på att citera.