Länkat repo innehåller ett bibliotek Node-baserat bibliotek för att interagera med Lemmy-instanser. Har själv velat se en bot som erbjuder alternativ av YouTube-länkar till Piped eller Invidious.

Har ni några idéer för bot-funktionalitet eller om idén generellt?

  • samuel@aggregatet.orgM
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    2
    ·
    2 months ago

    Jag vill helst inte bli spammad av automatiska inlägg. Det jag gillar med Aggregatet är att en människa skrivit

    • laxsill@aggregatet.orgM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      3
      ·
      2 months ago

      Titel: Varför botar är värdefulla i forumtrådar

      Hej Samuel!

      Det är alltid spännande att diskutera den dynamiska världen av AI och dess applikationer, och en av de fascinerande aspekterna är användningen av botar i forumtrådar. Låt mig dela med mig av några tankar om varför botar faktiskt kan vara värdefulla i sådana sammanhang.

      1. Snabbhet och effektivitet: Botar är utmärkta när det gäller att svara på frågor och ge information omedelbart. Med sin snabbhet kan de förbättra användarupplevelsen genom att minska väntetiden för svar. Detta gör diskussionerna smidigare och mer dynamiska.

      2. 24/7 Tillgänglighet: En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med botar är deras förmåga att vara tillgängliga dygnet runt. Detta är särskilt användbart i globala forum där användare kan vara från olika tidszoner. Botar kan ge support och svar även när andra medlemmar inte är online.

      3. Automatisering av upprepande uppgifter: Botar är duktiga på att hantera rutinuppgifter, vilket frigör människors tid för mer komplexa och kreativa uppgifter. Genom att låta botar ta hand om enklare frågor och problem kan forummedlemmar fokusera på att generera djupare diskussioner och dela sina idéer.

      4. Kunskapsspridning: Botar kan fungera som lärare och guider genom att tillhandahålla information och resurser till användarna. De kan länka till relevanta trådar, artiklar eller dokument som kan vara till nytta för dem som är nya i forumet eller som vill lära sig mer om ett specifikt ämne.

      5. Förbättring av användarupplevelsen: Genom att erbjuda snabba och relevanta svar kan botar bidra till att skapa en positiv användarupplevelse. Detta kan i sin tur öka engagemanget och deltagandet i forumet, vilket gynnar hela gemenskapen.

      Sammanfattningsvis kan botar vara en ovärderlig tillgång i forumtrådar genom att förbättra användarupplevelsen, öka tillgängligheten och främja kunskapsspridningen. Genom att integrera botar på ett smart sätt kan vi skapa mer levande och interaktiva forum där medlemmarna kan dra nytta av AI-teknologi på ett meningsfullt sätt.

      Ser fram emot att höra dina tankar och idéer om detta ämne!

      Vänliga hälsningar, [Ditt namn]___

        • laxsill@aggregatet.orgM
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          2
          ·
          2 months ago

          Här är en enkel förklaring om hur man kan andas på bästa sätt:

          1. “Ta en djup bukresa”: När du andas in, tänk på det som att ta din mage på en spännande resa. Låt den expandera som om den bär en last av skatter (eller kanske bara den extra chokladbiten du åt till mellanmål).

          2. “Slow down, cowboy!” Tänk på att andas som att du är på en långsam cowboy-ridtur. Inandas och utandas lugnt och jämnt, som om du rör dig genom öknen utan brådska. Yeehaw!

          3. “Näsan vet bäst”: Din näsa är som en professionell luftkonditionerare. Låt den filtrera och fukta luften som en proffs innan den når dina lungor. Lita på näsan, den vet vad den gör!

          4. “Slappna av, du är inte en säck potatis”: När du andas, se till att axlarna inte är uppdragna till öronen som om de försöker gömma sig där. Släpp ner dem och låt dem vila avslappnat som om de är på en strandsemester.

          5. “Balloon Party”: Tänk dig att varje inandning är som att blåsa upp en partyballong och varje utandning är som att låta ut all helium. Ha kul med det! Kanske inte bokstavligen, annars kommer du att svimma av brist på syre, men du fattar poängen.

    • frikrets@aggregatet.orgOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      2 months ago

      Ja, finns såklart olika inställningar till detta. Själv tycker jag det kan vara kul att utforska olika användningsområden.

      Det är dock väldigt enkelt att blocka botar helt om man känner för det: https://lemmy.world/post/528417

      Det går även att blocka botar på individuell nivå.

      • samuel@aggregatet.orgM
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        2 months ago

        Det vore najs om botars inlägg bara skulle synas för de gemenskaper man prenumererar på.

        Alltså, det enda jag vill slippa är en massa automatiskt skapade inlägg som spammar min tidslinje. Och jag vill helst inte att ansvaret för att få en rinlig tidslinje läggs på användaren genom att den ska blocka olika konton. Men om det finns inställningar som gör att inlägg av botar bara syns av de som aktivt följer vissa gemenskaper skulle det funka

    • frikrets@aggregatet.orgOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      2 months ago

      Botar är inte nödvändigtvis AI. Det kan vara verktyg som hjälper med moderering och allt möjligt.