Jag märkte att /c/spel@feddit.nu, /c/iljm@feddit.nu och /c/politik@feddit.nu har nyss skapats och vill prenumerera på dem från mitt feddit.dk-konto, men dessa gemenskaper kommer aldrig upp i sökresultatet när jag söker efter !spel@feddit.nu och så vidare. Det kan inte vara ett problem med mjukvaruversionerna eftersom feddit.dk (0.17.4) har lyckats federera med en nyskapad 0.18-instans. Någon annan som har liknande problem på andra instanser?

  • estee@lemmy.sdf.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Jag har haft samma problem. Som jag förstått det så första gången man söker så börjar det synka mellan servrarna, men det visas bara som “no results”. För mig tog det två dagar innan denna gemenskap dök upp som sökresultat, till exempel. Så försök söka på “spel” lite då och då för att se om det synkat färdigt?

  • Blóðbók@slrpnk.net
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    arrow-down
    1
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Första gången man söker på tex !spel@feddit.nu så tar det en stund (beroende på hur snabb ens server är) innan den hämtas. Den brukar poppa upp automatiskt när den har hämtats. Man kan också söka med URL (tex https://feddit.nu/c/spel) vilket har enligt min upplevelse fungerat snabbare (kanske hoppar över nån extra uppsökning).

    Sen kan jag rekommendera https://addons.mozilla.org/en-GB/firefox/addon/lemmy-link för att få en liten lemmur bredvid länkar som ger dig ett sätt att hoppa direkt till din instans federerade sida, och det fungerar bra ibland.

    Man kan förstås också manuellt skriva in motsvarande address enligt formeln min.instans/c/spel@feddit.nu. Den kanske ger ett felmeddelande men ge det en stund innan du uppdaterar sidan igen så har den nog hämtats.

    • Andreas@feddit.dkOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Hej, tack för svaret! Jag hittade grunden till problemet tidigare men postade inte en uppdatering. Det var för att min instans feddit.dk använde version 0.17.4, vilket ledde till tekniskt krångel med federation med senare versioner. Idag uppgraderade den till 0.18.1-rc9 och jag kan nu prenumerera på gemenskaperna.

    • JohannesA
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Möjligt, vi får felsöka och se vad vi hittar i loggen