• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    9 months ago

    Deep_Doughnut_6309 at 2024-01-19 12:53:35+00:00 ID: kikxra6


    Nja. Många har rimliga behov att köra bil. Dessutom utgör dessa utsläpp <20% av Sveriges totala CO2 utsläpp som i sin tur utgör kanske någon halv procent av världens utsläpp och på det stora hela är helt verkanslös utan större insatser som krävs för att vi ska ha en chans att rädda klimatet.

    En fossilbil är ofta billigare och klarar längre körsträckor.

    Sedan kan jag nog likt dig tycka i övrigt att det är tveksamt schysst att köpa en kinesiskägd bil.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      Much-Patience69 at 2024-01-19 13:41:44+00:00 ID: kil40y0


      Om man börjar tänka och räkna på att varje utsläpp är en så liten del så går det att försvara precis alla koldioxidutsläpp. Det går också att försvara varenda DDT eller kvicksilverutsläpp på samma sätt, det är så lite på det stora hela. Jag kan ta mitt privatplan till Gotland. Det är ju jättelite om man jämför Kinas utsläpp.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        9 months ago

        Deep_Doughnut_6309 at 2024-01-19 16:18:34+00:00 ID: kilt8cj


        NejnejnejnejnejnjenejnejnejnejnejnejnenjenjejNEJ.

        Detta DUMMA ursäkta JÄVLA skitresonemang om alla bäckar små.

        DET FUNKAR INTE SÅ.

        Man måste ha en enhetlig plan hur man skall uppnå målen som innefattar de hårda åtgärderna för att ha en chans att göra något.

        Huset brinner, det är inte tillfälle att beställa brandsläckare på nätet eller tro att det gör någon skillnad bara för att du sätter på duschen. Du kan tom stänga dörrarna men det gör ingen jävla skillnad om ingen pallar ringa brandkåren.

        Små åtgärder är HELT meningslösa om man inte gör de stora. Vi har tröskeleffekter, eventuellt redan i spel, så inte ens “lite bättre är bättre än ingenting alls” stämmer i sammanhanget. Det är HELT SKIT SAMMA.

        Tanken också att vi skulle vara någon förebild är ju även den helt jävla komisk när vi torpedederat relationerna till Kina (40% av CO2 utsläppen) och lever loppan i jämförelse med din genomsnittlige Kines samt har helt andra förutsättningar att göra en skillnad.

        Så snälla, far aldrig med alla bäckar små-resonemang om uppvärmningen igen, det är så otroligt korkat och verklighetsfrånställt.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          9 months ago

          Much-Patience69 at 2024-01-19 16:25:46+00:00 ID: kiluhwv


          Så du menar att vi ska sitta och vänta på att regeringarna och andra styren i de olika länderna tar tag i det? Jag håller med om att det brinner och det enda vi kan göra är att försöka hindra spridningen så att inte alla hus på gatan brinner ner, det kan vi rädda med trädgårdsslangen. Huset kommer brinna ner. /slut på löjliga liknelser

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            Svenska
            arrow-up
            1
            ·
            9 months ago

            Deep_Doughnut_6309 at 2024-01-19 16:45:45+00:00 ID: kily29a


            Jag menar att du kan lika gärna köra donuts på parkeringsplatsen i din SUV i nuläget för det spelar precis noll roll.

            Vill du ha en skillnad får du sannolikt idag skapa ditt eget parti och rörelse för klimatrörelsen, ex. Greta, har inte vågat tala om vad som faktiskt krävs och misslyckats helt med sitt uppdrag. Det tycks inte handla om att uppnå målen, det tycks istället handla om att visa sig duktig och kanske göra grön karriär på köpet.

            Och för att återvända till liknelsen, det handlar inte om att hindra att det sprider sig, vi har bara en planet och den brinner.

            Blytunga beskattningar för att betala framtida pensioner och hållbar utveckling av utvecklingsländer samt omställning av världsekonomin då vi inte längre kan klara evig tillväxt. Vi behöver ett globalt kärnkraftsinitiativ med snabb utvecklig av billiga reaktorer på en skala av ett globalt rymdrace. Vi behöver en- eller tvåbarnspolitik. Köttransonering och dödsdom åt köttindustrin. Importskatter eller förbud för långväga importerade varor. Begränsningar utav personbilsägandet och flygresor.

            Vem tror du röstar på det ovan? Demokratin är för svag. Vi har inga andra medel på plats. Klimatet är kört så kör du dina donuts med gott samvete. Egentligen borde vi istället spara pengar och forska på artbevaring, jordbruksteknik m.m. för att överleva omställningen. Men istället köper vi dyra lyxbilar å skriker “Heeejaaa Greeetaaaa!!”.

            Får.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            Svenska
            arrow-up
            1
            ·
            9 months ago

            BunnyReturns_ at 2024-01-19 20:54:06+00:00 ID: kin6uff


            Jag håller med om att det brinner och det enda vi kan göra är att försöka hindra spridningen så att inte alla hus på gatan brinner ner, det kan vi rädda med trädgårdsslangen. Huset kommer brinna ner. /slut på löjliga liknelser

            Om vi ska vara lite mer proportionerliga, så har du ett glas fyllt med 1/4 vatten och huset är i fullbrand.

            Radera Sverige och alla dess invånare idag, och alla utsläpp som försvann hade varit tillbaka på någon månad.

            Du kan lägga ner 2-4 kolkraftverk och spara så pass mycket utsläpp att det matchar eller är mer än hela Sveriges klimatmål till 2040. Bara USA har över 200 stycken

            Så du har absolut ingen trädgårdsslang, jag var antagligen för generös med vattnet. Du kanske kan spotta på lågan