• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    6 months ago

    Deep_Doughnut_6309 at 2024-01-19 16:45:45+00:00 ID: kily29a


    Jag menar att du kan lika gärna köra donuts på parkeringsplatsen i din SUV i nuläget för det spelar precis noll roll.

    Vill du ha en skillnad får du sannolikt idag skapa ditt eget parti och rörelse för klimatrörelsen, ex. Greta, har inte vågat tala om vad som faktiskt krävs och misslyckats helt med sitt uppdrag. Det tycks inte handla om att uppnå målen, det tycks istället handla om att visa sig duktig och kanske göra grön karriär på köpet.

    Och för att återvända till liknelsen, det handlar inte om att hindra att det sprider sig, vi har bara en planet och den brinner.

    Blytunga beskattningar för att betala framtida pensioner och hållbar utveckling av utvecklingsländer samt omställning av världsekonomin då vi inte längre kan klara evig tillväxt. Vi behöver ett globalt kärnkraftsinitiativ med snabb utvecklig av billiga reaktorer på en skala av ett globalt rymdrace. Vi behöver en- eller tvåbarnspolitik. Köttransonering och dödsdom åt köttindustrin. Importskatter eller förbud för långväga importerade varor. Begränsningar utav personbilsägandet och flygresor.

    Vem tror du röstar på det ovan? Demokratin är för svag. Vi har inga andra medel på plats. Klimatet är kört så kör du dina donuts med gott samvete. Egentligen borde vi istället spara pengar och forska på artbevaring, jordbruksteknik m.m. för att överleva omställningen. Men istället köper vi dyra lyxbilar å skriker “Heeejaaa Greeetaaaa!!”.

    Får.