The one Ring, den serialiserade 1:1 ringen som bara finns ett exemplar av i hela världen, har kommit in på gradering hos graderingsföretaget PSA i USA.

Kortet i fråga fick graderingen “Mint 9” av 10 möjliga. Ägaren av kortet vill vara anonym.

Frågan är vad som kommer att hända nu när ringen är funnen. Priserna på artiklar som kunde innehålla kortet har på senaste tid skjutit i höjden. Så nu kommer dessa priser förhoppningsvis att sjunka rejält till humana priser.

Enligt usaga, så accepterar ägaren “endast seriösa bud” runt $1 000 000 eller mer, genom hens advokat.

  • Lemmilicious
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Men gud, ingen pristekommendation låter ju helt galet i det fallet, fattar att folk blir upprörda, det förstör ju en del av det roliga av priset på kort börjar skena 😅 Och det vore ju verkligen rejält svinigt att inte släppa kortet fören senare utan att meddela om det, jag förstår att det blev kontroversiellt!

    • dennisnedryOPM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Jag vet inte exakt hur det funkar i USA, men det finns MSRP (manufacturer’s suggested retail price), men jag tror att företagen kan välja att inte använda sig av det. Fri marknad och allt det där.

      Under COVID-tiden så blev det kaos inte bara bland Magic utan även Pokemon, där scalpers köpte slut på mängder av produkter och sålde det till stor vinst över internet, vilket gjorde att priserna skjöt i höjden. Men där gick iaf Pokemon ut och höjde produktionen för att stävja det litegranna.

      Många kritiker anser att det är deras moderbolag Hasbro som förstör Wizards of the coast, att det är deras girighet som styr alldeles för mycket och det vattenfall av produkter som släpps nuförtiden så kallad “product fatigue”. Men det är en annan stor diskussion.

      • Lemmilicious
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Det låter ju verkligen som att det här bara är toppen av ett långt större isberg av problem! Jag har hört lite med covid-scalpandet, men hade inte så bra koll. Stort tack för infon!