Fullständigt grön på detta område. Har blivit bättre på att laga mat i takt med att inflationen urholkat plånboken. Blivit sugen på att ge mig in i att baka bröd nu också!

Kommer inte handla om mångts kronor i besparing/förlust. Så mest för skojs skull.

Har ni några tips för någon som aldrig bakat förut? Hitta något recept lär ju inte vara så svårt, men små tips som kanske inte är självklara?

Vad för bröd bör man ge sig på? Bor själv, så kommer aldrig kunna äta upp allt samma dag. Därför bör det vara gott att frysa in. Är väl vanligtvis ett fan av lite ljusare bröd, baguetter, formfranska, frallor, rustikbröd osv.

  • 332
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    8 months ago

    Ja, det här är rätt svar för en förstagångsbakare. Nästan noll arbete och det blir typ alltid bra. För att förtydliga för OP, du behöver alltså inte knåda alls. Man kan utveckla gluten med antingen våld eller tid, och det här receptet använder tid.

    Man kan använda samma metod för större limpor eller baguetter eller liknande också, bara man låter dom jäsa nån timme en andra gång efter man format dom.