Jag såg den här frågan på sweddit idag: How cashless is Sweden?. Och det fick mig att börja fundera, har ni någonsin stött på problem på grund av butiker (eller annat) som inte tar emot kontanter? Jag har inte själv stött på några problem annat än den gången jag faktiskt fick använda kontanter och inte kände igen de nya mynten så jag fick lite känslan av att vara utomlands. Jag kan ju tänka mig att det blir problem den dagen digitala system kraschar men tror inte det kommer göra att gemene man samlar en hög kontanter hemma.

  • zeroIncentiveOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Intressant att höra om hur det var i början där med de extra avgifterna. Jag är något för ung för att ha varit betrodd med kort på den tiden så det har jag inte funderat på över huvudtaget!

    Man kan ju hoppas att om riksbanken skulle gå in och göra delar av det som bankerna erbjuder Idag skulle kunna resultera i smidiga lösningar (för oss) och att det inte skulle bli halvdana lösningar på grund av rädsla. Det borde gå att hitta lösningar som är säkra men ändå vi känner oss nöjda med. E-krona, id i telefon osv, så vitt jag vet (vilket inte säger alltför mycket) får väl den typen av lösningar mest nej i deras utredningar?