Intressant. Är du som konsument beredd på att betala frakt för dina returer?

  • deus_deceptor@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Jag väljer helst bort företag som låter kunden pröjsa frakten. (Ofta mindre butiker i Stockholm) som är avsiktligt hemliga med returinformation, hur de vill ha försändelsen etc. Fått upplysa dem om att de har paket att hämta på utlämningsstället när det börjat bli uppenbart att de skiter i det… nej, tacka vet jag Zalando mfl som skickar i återförslutningsbar förpackning med returfraktsedel färdig att klistras på.

    • designated_fridge@lemmy.world
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      arrow-down
      1
      ·
      1 year ago

      Jag hoppas du är medveten om att du alltid pröjsar på frakten. Det handlar ju bara om ifall det är inbakat i priset eller inte. Väldigt få företag ägnar sig åt välgörenhet och bjuder på frakten för att vara snälla

        • sarjalim@lemm.ee
          link
          fedilink
          arrow-up
          1
          ·
          edit-2
          1 year ago

          Håller med. Dessutom, om jag ser att jag kanske behöver betala returfrakt så brukar jag göra som man inte ska göra, dvs beställa flera storlekar av varje grej och samtliga/fler modeller som ser liknande ut och kanske kan vara bättre i passform eller utseende i verkligheten. Dvs det blir då garanterat en returfrakt, som jag istället kallt räknar in i priset. Men eftersom jag beställer “alla” storlekar (kanske S och M t ex, eftersom jag ligger emellan) och liknande modeller så behöver jag inte beställa igen, och slipper då ytterligare returfrakt.

          Men det är såklart ett förkastligt köpbeteende ur miljöhänseende.