Halo var ett favoritspel (förstås).

Helgonförklaringar är vanligtvis inget FZ.se rapporterar om, men Carlo Acutis är inte bara ett helgon (i vardande) utan var också en gamer. Acutis, kallad “Guds influencer” och var bara 15 år när han dog i sviterna av leukemi. Hans helgonförklaring har godkänts av kardinaler i Vatikanen.

“Vägen till helgonförklaring har varit ovanligt kort”

Det rapporterar PC Gamer. Acutis ägnade en stor del av sitt korta liv åt att sprida sin katolska tro och att hjälpa de fattiga. Han älskade att spela och bland favoriterna hittar vi Mario, Pokémon och (förstås) Halo. Trots sitt stora intresse tillät Acutis sig själv bara att spela en timme om dagen. Det är dock inte därför han helgonförklaras.

Acutis var något av en symbol för unga katoliker och skapade en webbplats där rapporter om mirakel dokumenterades. Att bli helgonförklarad kräver just mirakel – två distinkta – och kan ta hundratals år. Acutis är trots detta den första från millenniegeneration som blir ett helgon.

Miraklen Acutis tillskrivs är dessa:

  • 2020 tillfrisknade en brasiliansk pojke med “bukspottkörteldefekt” efter att dennes mor bett till Acutis (som gick bort 2006) om hjälp.
  • Det andra miraklet handlar om en flicka som fick en allvarlig huvudskada efter en cykelolycka, som ska ha återhämtat sig efter att ha besökt Acutis grav.

Vägen till helgonförklaring har varit ovanligt kort för Acutis. Man kan inte nomineras förrän fem år efter sin död men redan 2018, efter sex år, ansågs “ärevördig” och 2020 “välsignad”. Det är oklart exakt när helgonförklaringen sker, men sannolikt händer det någon gång under 2025.

Som om inte det vore nog är Acutis Game under utveckling, världens “första katolska open world-metaverse”. I spelet kommer Carlo Acutis tidsresa och träffa (andra) helgon och katolska profiler.

https://youtu.be/l-aFFqIQ02U

#acutis-game #carlo-acutis #helgon