Ändringarna ska göra Discord till en mer nischad plats för att chatta om gaming.

Discords VD Jason Citron säger att bolaget ska stuva om upplevelsen i applikationen för att bli mer gaming-fokuserad. Sedan pandemin har Discord rört sig mot att bli en mer allmän chattapplikation, men nu vänder Discord och vill bli mer fokuserade på spel.

Vi lärt oss från våra användare om hur Discord kan bli ännu mer användbart och insett att vi måste flytta vårt fokus från att vara en bred och communitybaserad chattapp till att bli en plats som hjälper människor att fördjupa vänskaper via spel och delade intressen. – Jason Citron.

Ändringarna ska bland annat göra det enklare att komma åt dina vänner för att chatta i applikationen. Till exempel ändrades mobilapplikationen nyligen och visar nu servrar och direktmeddelanden på en gemensam plats.

En annan prioritering är att fortsätta putsa på tekniken bakom röst- och textchattar samt streaming. Gällande streaming blir ett mål att förbättra videolatensen och dra ner på lagg. Discord ska även fortsätta att utveckla andra funktioner som Soundboard och den interna butiken.

Citron nämner även att han vill erbjuda en plattformsoboeroende upplevelse genom att göra applikationen tillgänglig på fler enheter, liksom hur Playstation 5 fick stöd för applikationen förra året. Vilka fler enheter som kommer att få Discord-stöd återstår att se.

Discord kommer att rulla ut design-ändringarna löpande under årets gång.

#discord