Jag tror att det för min del var en Hövding. Pungade ut typ 3500 kr för något jag väldigt sällan använder eftersom jag väldigt sällan cyklar, och de gångerna som jag tex. Skulle kunna använda den, som när jag ska ta en Voi, ja då ligger den ju ändå hemma. Ofta urladdad så att jag ändå inte kan använda den när jag ska ut och cykla. Med facit i hand skulle jag bara köpt en hjälm med tanke på hur lite behov jag har av en sån specialgrej.


Det här inlägget arkiverades automatiskt av Leddit-botten. Vill du diskutera tråden? Registrera dig på feddit.nu!

The original was posted on /r/sweden by /u/winterborn at 2024-03-27 14:51:18+00:00.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    6 months ago

    tfmid457 at 2024-03-27 15:34:28+00:00 ID: kwt7xst


    Olika pannor är optimala för olika temperaturer. I princip skillnaden mellan när du vill ha riktig stekyta på något och när du bara vill steka något

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      6 months ago

      Junket_Choice at 2024-03-27 16:00:03+00:00 ID: kwtcmiu


      Gjutjärn funkar till allt, med alla redskap, går inte sönder och frigör järn istället för gifter och kostar kanske 100kr att köpa på 2nd hand

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        6 months ago

        okbonsai at 2024-03-27 16:46:24+00:00 ID: kwtl4ai


        Någon ny till gjutjärn borde dock inte köpa en på second hand, särskilt inte en för 100kr som då nästan garanterat är i risigt skick. För stor chans att den har ett dåligt startläge, och den första upplevelsen borde kanske inte vara att stå med stålull och skrubba.

        Vänta på någon vettig rabatt och köp en 24cm från Skeppshult.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          6 months ago

          Junket_Choice at 2024-03-27 16:34:35+00:00 ID: kwtixx7


          Det är överdrivet, funkar bra för mig i både grytan och pannan (tomatsoppa, vinsåser etc.). Men jag har iof en separat panna som enbart steker saker som fastnar väldigt lätt, som pannkakor eller ägg etc.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            Svenska
            arrow-up
            1
            ·
            6 months ago

            TheProvocator at 2024-03-27 16:39:36+00:00 ID: kwtjusk


            Jo, är väl flertalet faktorer som spelar roll. Hur ofta man använder den, hur man rengör den. Men syrliga saker förstör beläggningen som bygger upp på gjutjärn. Samma med kolstål.

            Så om pannkakor och ägg fastnar i din gjutjärnspanna så kanske det är just för att du förstör din non-stick beläggning när du lagar syrliga rätter 🙃

            • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
              link
              fedilink
              Svenska
              arrow-up
              1
              ·
              6 months ago

              Junket_Choice at 2024-03-27 16:45:00+00:00 ID: kwtkuv2


              Kan så vara, men eftersom jag i praktiken kan laga allt i pannan (även ägg och pannkakor, behövs bara mer fett) så är det ett problem som folk blåser upp lite väl mycket i min mening.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          6 months ago

          Gr0danagge at 2024-03-27 16:38:45+00:00 ID: kwtjp4f


          Äh, gör köttfärssås i min gjutjärnsgryta ibland och den funkar prima. Iofs max 10 gånger om året, men ändå.