Ska åka till USA och funderar på att hyra bil under tiden där eftersom landet aktivt verkar motverka att ta sig runt med kollektivtrafik. Undrar om någon här har erfarenhet av att hyra och/eller köra i bil i USA och om det finns något särskilt man bör tänka på? T.ex. saker som kanske är ovant/nytt för en som bara kört i bil i Sverige? Delstaten är Florida.


Det här inlägget arkiverades automatiskt av Leddit-botten. Vill du diskutera tråden? Registrera dig på feddit.nu!

The original was posted on /r/sweden by /u/Flixnett at 2024-03-27 14:27:30+00:00.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    3 months ago

    AutoModerator at 2024-03-27 14:27:31+00:00 ID: kwsw260


    Den här tråden är seriös-markerad och all irrelevant, raljerande eller skämtsam diskussion kommer modereras. Rapportera inlägg ni anser inte bidrar till diskussionen.

    I am a bot, and this action was performed automatically. Please contact the moderators of this subreddit if you have any questions or concerns.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    3 months ago

    mrbigbucksandmuscles at 2024-03-27 15:08:31+00:00 ID: kwt3al2


    Bor i USA. Att hyra/köra bil i USA är extremt enkelt och fungerar väldigt smidigt. Enda du måste ha koll på är att du får (och förväntas) svänga höger när det är rött, om det inte finns en skylt som säger att du inte får göra det.

    Resten är helt self-explanatory

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    3 months ago

    birkaskreep at 2024-03-27 14:44:28+00:00 ID: kwsz0o7


    Hallå!

    Har under en längre tid bott i USA och att hyra bil är inga problem.

    Det du ska tänka på är att du med 99% säkerhet kommer behöva ett kreditkort som deposit för att hyra bil från dom flesta traditionella firmorna (Avis, Hertz, Enterprise osv).

    Du kan också använda dig av t.ex. Turo som fungerar lite som AirBnB fast för bilar, du hyr alltså av privatpersoner. Billigare och väldigt smidigt. Det funkar även med svenskt körkort, du behöver bara göra ett konto för att bli godkänd.

    Viktigt också är att se till att du tar försäkring, detta är vanligtvis inte inkluderat i priset men brukar inte vara speciellt dyrt och kan läggas till enkelt.

    Själva körningen är inga konstigheter, det är väldigt enkelt. Jänkarna har gjort det idiotsäkert då dom har rödljus eller stoppskylt i princip varje korsning. Det är också alltid automat om du inte ber om att få en manuellväxlad bil.

    Alternativt är Uber och Lyft väldigt billigt i USA jämfört med Sverige och tar ofta max 2 minuter att få en bil så kan vara ett alternativ också om du inte ska resa långa sträckor.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      3 months ago

      Flixnett (OP) at 2024-03-27 15:45:56+00:00 ID: kwta0w5


      Bra att veta att Uber/Lyft är rimliga alternativ… hade velat åka runt till lite olika städer så har utgått från att hyrbil är det billigaste alternativet. Men då kanske man inte behöver hyra bil hela perioden utan bara de dagar man ska resa längre sträckor sen förlita sig på taxi i övrigt.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    3 months ago

    junki3 at 2024-03-27 15:06:56+00:00 ID: kwt30g2


    Har du tänkt åka runt en del så är det skönt med hyrbil. Annars funkar Über och liknande bra.

    När det gäller försäkring brukar det finnas en massa olika saker man kan välja, så läs på och kolla vad du tycker behövs. Sen kan det vara skönt med GPS beroende på var du ska åka.