Här presenterar vi oss för varandra. Var så personlig/anonym du själv känner för.

Några frågor som kan användas som mall:

  • Kan du berätta lite om dig själv?
  • Vad har du för intressen?
  • Finns det några frågor som du tycker är viktiga att driva?
  • Susanne@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    8
    ·
    edit-2
    3 months ago

    Susanne heter jag. Finns på Spejset med samma användarnamn. Är teknikdummie men samhällsintresserad vriden åt vänsterhållet. Skriver gärna längre texter med tankar om hur samhället fungerar eller borde fungera. Har aldrig haft Reddit så detta är ett nytt format. Hoppas att jag inte klantar till det för mycket.

    Jag har diagnos inom autismspekrat och är intresserad av frågor som påverkar funktionsnedsatta , vilket är typ jättebrett spann av frågor.

    Specialintresset är kreativt skapande ( konstnärligt lagd via generna)

    Är utbildad inom restaurang och mjukslöjd

    Lever på sjukersättning. Känns som en osäker inkomstkälla med tanke på den regering vi råkar ha för tillfället.

    Drömmer om ett hus med en gård där man kan odla grönsaker för husbehov. Börja äta enligt säsongerna.

    Försöker konsumera klimatsmart men syndar många gånger. Jag medveten i alla fall och försöker att återvinna så mycket som möjligt. Om jag hade en storskalig odling för husbehov skulle jag ha egen jordteillverkning med kompost och täckodling.

    Jag skulle vilja ha en plattform där man kan skriva mer artikeltexter och krönikor. Hade man kanske kunnat skapa någon gemenskap här för dylikt?

  • GillesDeluxe@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Hej! Jag heter Fredrik. Jag är intresserad av vin, konstig elektronisk musik samt konspirationsteorier lätt förklädda till ideologikritik. På dagarna forskar jag om tid, medier och makt vid Malmö universitet. Skriver också i tidningar ibland (även om det var ett tag sen nu. Det mesta jag gör passerar här:

    fredrikedin.se

  • nils___jacob@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Hej!

    Jag heter Jacob Lundberg och jobbar som reporter, redaktör och marknadsansvarig på tidningen Flamman. (Om ni har nåt spännande tips på grejer jag borde skriva om, mejla jacob.lundberg@flamman.se!)

    Kommer från början från organisationen Gigwatch och gillar när folk gör kul och nyskapande grejer tillsammans. Det roligaste jag gjort inom vänstersammanhang var nog Folkets bad sommaren 2022!

    Några frågor jag är särskilt intresserad av är gigekonomi, plattformskapitalism och sugifiering. Har råkat radera några normala intressen pga många års ideellt engagemang, men på fritiden gillar jag bland annat att laga mat och se på film. Då och då dricker jag ett glas vin samtidigt!

    • samuel@aggregatet.orgM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      3
      ·
      3 months ago

      Vad kul du är här! Jag är väldigt glad över att Flamman postar ordentligt på Mastodon! Jag boostar då och då. Men jag brukar nog mest dela vidare i egna inlägg efter att jag läst på Mediakollen.org. På tal om det, ser ni hur mycket trafik som kommer in från Mediakollen från Flamman? Hade varit spännande att veta om det märks nåt 😀

  • Tjudit@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Jag heter Judith. Till yrkes försöker jag synas på nätet men privat håller jag mig mest i bakgrunden så jag får se hur mycket jag kommer att posta här :). Sympatiserar mycket med straight edge kulturen men tycker också att det är spännande med odling, IT säkerhet och att utforska lösningar för en hållbar livsstil.

  • Rikard@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Rikard Linde här. Uppväxt i borgerlig miljö men kontinuerligt rört mig vänsterut. Svag för folkrörelser även om jag inte har så stor praktisk erfarenhet av dem. Ser internet som en bra plats för folkrörelser förutsatt att vi formar dem så att de lyfter och stärker oss. Tycker Aggregatet känns jättebra och hoppas vi kan få till en fin gemenskap här.

    Skriver på growsverige.se för att visa en väg framåt ut ur klimatkrisen och inspirera till handling. Väldigt intresserad av framing, politiskt idéarbete och kommunikation.

  • Sandra@idiomdrottning.org
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Jag heter Sandra, gör konst under namnet Idiomdrottning, skriver ibland om klimat och ekonomi 🤷🏻‍♀️

    • nukem@aggregatet.org
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      2 months ago

      Hej! Jag har läst dina inlägg på gemini under en längre tid. Mest när de länkas ifrån andra. Numer är jag in mer sällan. Kul att ramla över dig här :)

      • Sandra@idiomdrottning.org
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        2 months ago

        Tack för det ♥︎

        Jag är inte här på Aggregatet speciellt ofta längre. Det blev ganska kortvarigt för mig, var en hel del som skavde 🤷🏻‍♀️

    • samuel@aggregatet.orgM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      3 months ago

      Superkul du är här :) Jag är väldigt intresserad av vad du tänker kring fedi och teknik!

  • ejnro@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    6
    ·
    3 months ago

    Jag heter Einar och är utflyttad norrman. I det dagliga är jag socialarbetare och arbetar för tillfället med stöd i sysselsättning. Har bakgrund inom norska Attac, men har på senare år blivit en som läser om det andra gör och tycker att det är bra. Jag är intresserad av brädspel, särskilt med någon slags historisk koppling, men också abstrakta spel och stickspel. Tycker även om att läsa och tycker det är roligt med matlagning och fermentering.

  • sc1sm3@ttrpg.network
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    4
    ·
    3 months ago

    Hallå! Heter Nils och bor i Stockholm. Mestadels upptagen med att uppfostra människobarn och hundbarn, men gillar även att spela rollspel eller datorspel när jag faktiskt har lite tid över. Vegan sen många år och matlagning är också ett stort intresse. Jobbar i övrigt med IT om dagarna i något slags mellanting mellan Sysadmin och DevOps saker och grejer.

  • Moa@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    4
    ·
    3 months ago

    Hej! Jag heter Moa och blev medlem nyss. Jag bor i Stockholm, är medlem i Vänsterpartiet sedan massor av år där jag bland annat lett studiecirklar inom ekonomi. Annars läser jag en massa dystopier för att tackla min klimatångest och allmänna oro för den politiska utvecklingen (funderar på att dra igång en boktipstråd) och äter huvudsakligen veganskt.

    • samuel@aggregatet.orgM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      3 months ago

      Varmt välkommen! Du får gärna dra igång en boktipstråd! Du kan kolla under gemenskaper/communities för att hitta passande gemenskap/subforum att lägga den under. Själv skulle jag nog välja “Kulturtipset”. Men man kan också skapa egna gemenskaper/subforum om man vill 😎

  • samuel@aggregatet.orgM
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    4
    ·
    3 months ago

    Tja! Heter Samuel Skånberg och är ordförande för Kamratdataföreningen Konstellationen.

    Till vardags jobbar jag som webbutvecklare/devops.

    Jag hoppas det kommer komma roliga memes här!

  • minata@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    3 months ago

    Jag en pensionär som i yrkesarbetet, var efter en karriär inom stordatormiljön, som slutade som systemprogrammerare, IBM. Parallellt med yrkeslivet startade jag 1998 sajten Visornas hemsida samt blogg hos den socialdemokratiska blogg-portalen s-info.se. Har passerat 800 000 visningar. Nu jobbar jag med musik-portalen joehill.tv. Trappar ner min politiska aktivitet och skall satsa, som njursjuk, på Njurförbundet. Inom programmering är min specialitet Joomla och Jamroom som gäller samt PHP (phprunner). Mitt riktiga namn är Tommy Rådberg.

  • RobinZachari@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    3 months ago

    Jag är chef på Skiftet, ansvarig utgivare för Klägget och ansvarar för Nya Mediafonden. Har socialdemokratisk bakgrund och instinkter. Men jag kunde inte verka i en så trögrörlig struktur så därför grundade jag Skiftet och vill alltid bygga nya saker som kan bli framgångsrika. Jag bryr mig inte om olika sakfrågor eller open source inom ramen för Konstellationen eller vänstern i stort. Jag vill att rörelser ska använda sig av den bästa tekniken de kan för att växa.

    Är dock besatt av det faktum att e-mail är oerhört underutnyttjat av vänstern och att vänstern skulle kunna bygga egen media (se Klimatgranskaren). Där vill jag vill hjälpa vänstern av nästan alla former växa och bli mer framgångsrika. Jag vill bygga vägar att åka på - exakt var vägen leder bryr jag mig mindre om. Därför är jag mest inne på saker som Mediakollen och det nya eventverktyget.

    Min fritid ägnar jag åt Kung-fu, matlagning och min älskade hund Kotte.

    • KajsaKavat@aggregatet.org
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      3 months ago

      Hej!

      Jag har sedan 2019 jobbat aktivt, internt, i Vänsterpartiet med att peppa för egen plattform. Svaret har varit: gör det själv, det finns inget intresse vad vi vet. Punkt.

      Tolkat: vi vill inte ha mer arbete. Fatta!

      Jag peppar vidare och är tokglad över kamrater som Samuel Skånberg!!!

      Tiddelipom /Helena Viking

    • samuel@aggregatet.orgM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      3 months ago

      Jag gillar att vi har stor bredd i Konstellationen. Allt från sossar till anarkister, till ideologiska open source-nördar till bara-tuta-och-köra-kamrater :)

  • Fri-Henrik@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    3 months ago

    Jag är en ganska desillusionerad freds- och klimataktivist med hjärtat till vänster som jobbat inom IT-utbildning sedan mitten av 90-talet.

    Samuel efterfrågade memes så här är ett som kanske passar i en presentationstråd:

    😀

  • elias@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    3 months ago

    Hej alla, Elias heter jag, är med i Föreningen för Digitala Fri- och Rättigheter (DFRI) bland annat.

  • KajsaKavat@aggregatet.org
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    3 months ago

    Aktiv vänsterpartist sedan 2018, tidigare sosse utan hopp.

    Faktaletare, konstnär, miljö och klimat inriktad, nersnöad i 1800 talets politik och filosofi, schackspelare, symbolintresserad, religionsvetenskapligt och historiskt påläst.

    Jobbat med allt från pedagogik till journalism med en kort mellanlandning i webbdesign.

    Jag är pågående och något av en bohem.

    Pågående projekt: Kapitalismen borde endast existera på hobbynivå. Hur bygger vi ett bättre samhällssystem?

    • samuel@aggregatet.orgM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      3 months ago

      Välkommen! Kul du är här! Vilka gemenskaper/communities/subreddits tycker du verkar roligast? Jag hänger rätt mycket i socialism och klimat