Ofta är prylar antingen bra eller billiga, men sällan både och. Den här veckan är det dags att prata om guldkornen som prickar mitt i Venn-diagrammet.

Dyra produkter är synonymt med kvalitet och hög nöjdhetspotential, men det finns flera undantag som visar att dyrast inte alltid är bäst. Detta är just vad veckans helgsnack handlar om.

Vad sitter du på för tips kring bra och billiga prylar och mojänger? Finns det några produktkategorier som aldrig är värda att lägga mer än någon hundralapp på? Eller finns det saker som det alltid är värt att lägga lite mer pengar på?

 • samuellb
  link
  fedilink
  Svenska
  arrow-up
  4
  ·
  1 year ago

  Vet inte om second hand räknas, men jag hittade en “ägg-upplockare” på Stadsmissionen för typ 5 kr. En liten gripklo i rostfritt stål. Den är väldigt praktisk när man vill koka ex.vis ägg och potatis (eller annat) som har olika koktider.

  En separat elektrisk äggkokare hade ju kostat ett antal hundralappar åtminstone + att den tar upp plats, vilket är en bristvara i mitt kök.

 • hanke
  link
  fedilink
  Svenska
  arrow-up
  3
  ·
  1 year ago

  Fina gamla begagnade högtalare med en gammal dum förstärkare. Koppla in valfri ljudkälla, typ bluetoothmottagare eller chromecast. Boom billigt och digitalt ljudsystem.

  Systemkamera på FB marketplace.

  Diverse prylar på second hand.