• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    greenit_elvis at 2024-01-30 08:36:59+00:00 ID: kk95k7z


    Var skulle du få tag på alla nya förtroendevalda då? Tror du det är en lång kö av kompetenta människor som vill lägga sin fritid på att arbeta politiskt? Många partier har problem att ens fylla sina stolar redan nu, och ditt förslag är att slänga ut eldsjälarna.

    Det är så tråkig inställning att sitta på nätet och gnälla på folk som faktiskt gör nåt för landet, utan att själv bidra med nåt annat än gnäll

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      5 months ago

      RetroJens at 2024-01-30 13:43:06+00:00 ID: kk98odi


      Ojdå. Där blev någon gnällig.

      Jag tänker att det finns en uppsjö människor som skulle kunna tänka sig politiskt arbete om vi kom ifrån den elitistiska synen (med medföljande förakt) som vi till stor del har idag. Det hade också krävts av partierna att arbeta med sin egen rekrytering på ett annat sätt. En annan kommentar tyckte att samma regel skulle gälla för partier, vilket i sig var intressant, men tänker att det blivit för tungrott och oöverskådligt.

      I USA har de en liknande gräns på vissa poster. Men det är klart att detta är en idé. Det finns nog flera saker som förändras eller som blir ut,aningar för ett sånt här system. Frågan blir ju mer vilket system som ger oss flest fördelar som land. Jag tror att vi får fler fördelar om det inte är samma människor år ut och år in i samma låsta förhandlingspositioner.