• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    9 months ago

    singingthesongof at 2024-01-19 11:39:46+00:00 ID: kikpx3c


    Nej, det är IF Metall. Men som jag skrev tycker jag det är ett anmärkningsvärt uttalande från IF Metall. Lagstiftarens roll är att stifta lag, oavsett om det pågår en konflikt eller inte på marknaden. Om lagstiftaren anser att en lag nyttjas på felaktigt sätt ska de i mitt tycke givetvis ändra på lagen. Att invänta att en atbetsmarknadskonflikt upphör innan man ändrar på lagen är ju snarare ett ställningstagande i konflikten.

    Som sagt, tror inte lagstiftaren motsätter sig att ersättningsskyltar används på detta sättet, men om de gör det bör de givetvis täppa till hålet.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      MrOaiki at 2024-01-20 05:41:03+00:00 ID: kipc5oa


      Men det är ju inte fel på lagen. Den är ju på intet sätt skriven för att vara ett fackligt verktyg, den är skriven för att företag och privatpersoner ska få sina registreringsskyltar. Om något så bör lagstiftarna ändra lagen så att upphandlade avtal inte kan vara en ursäkt för att myndigheter inte utför sitt uppdrag. Regionen i Stockholm bör inte kunna skylla på MTR för att bussar och tvärbanorna inte går som de ska, det bör åligga regionen att att åtgärda. På samma sätt bör Transportstyrelsen inte kunna hänvisa till ramavtal med PostNord när myndighetens uppdrag att leverera skyltar inte följs.