• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    WiseFisherman2942 at 2023-07-30 22:04:19+00:00 ID: ju4l3u5


    Jag kollade upp det ursprungliga instagraminlägget och han nämner inte överhuvudtaget hur det skulle kunna påverka oss i relation till kriget, utan skriver stycke efter stycke om koranbränningarna. Kristersson själv kopplar faktiskt inte kommentaren till kriget överhuvudtaget.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      klockmakrn at 2023-07-30 23:05:49+00:00 ID: ju4t9mo


      Ingenstans skriver han att koranbränningarna skulle vara anledningen till det svåra säkerhetsläget heller.

      Läs en gång till, långsamt den här gången. “Vi befinner oss i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget, och här hemma vet vi att både stater, statsliknande aktörer och enskilda individer kan utnyttja situationen.”

      På enkel svenska: Det är läskigt ute i världen och folk som inte gillar Sverige passar därför på att utsätta oss för dåliga saker.

      Hänger du med nu?

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        WiseFisherman2942 at 2023-07-30 23:32:31+00:00 ID: ju4wrhd


        Du verkar ignorera att hela det rätt långa inlägget handlar om koranbränningar. Det är nästan orättvist mot Kristersson, inkompetent som han må vara, att tro att han på ett så allvarligt sätt skulle tappa den röda tråden i det han skriver så att han för en enda mening helt skulle byta samtalsämne för att berätta om någonting orelaterat, utan att informera läsaren.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          Svenska
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          klockmakrn at 2023-07-31 05:30:27+00:00 ID: ju61kai


          Läs texten igen. Det är inte orelaterat, jag förstår verkligen inte hur du inte kan se sammanhanget. Det är krig i Sveriges närområde och koranbränningarna skadar vår försvarsberedskap.

          Vi är rädda för kriget, och för att stärka vårat försvar har riksdagen valt att gå med i en allians (en klubb där alla medlemmar lovar att försvara varandra typ) som kallas för Nato. Ett annat land som redan är med i Nato, Turkiet, blev fly förbannade över att någon stolle i Sverige eldade koranen och förhalade därför vår ansökan att gå med. Därför har det blivit en debatt om huruvida man ska få elda heliga böcker. Det här har varit uppe konstant i alla mediakanaler ett bra tag nu.