• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Relevant_Ad585 at 2023-07-30 20:17:13+00:00 ID: ju45ro3


    Kristersson har aldrig syftat på koranbränningarna som orsaken till det sämsta säkerhetsläget sedan ww2. Han skrev på twitter att under det sämsta säkerhetsläget passar aktörer på att utnyttja situationen genom dessa bränningar. Orsaken till det sämsta säkerhetsläget är Ryssland.

    Sedan är det ett sjukt svårt läge för Kristersson att hantera. Jomshof från SD gjorde ju ett uttalande om islamiaterna vilket kritiserades enormt hårt av media och sossarna ”krävde” hans avgång.

    Försöker han istället motverka brännandet kommer kritik från ett annat håll. Som vi ser mycket av här. SÄPO har varnat för att en höjning av risknivån för terrordåd är nära förestående så han kan mycket väl ha mer information om detta som han försöker avvärja.

    Det är en halvt omöjlig situation han befinner sig i.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Relevant_Ad585 at 2023-07-30 20:28:35+00:00 ID: ju47g7o


        Ja, det gör den. Citatet i början ”vi befinner oss i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget” är dock ett citat taget från ett twitterinlägg Kristersson skrev tidigare idag. Det han skrev där var ovanstående samt att aktörer nu utnyttjar det läget genom eldandet.

        Han har aldrig påstått att koranbränningarna är orsaken till det sämsta säkerhetsläget sedan ww2. Men artikeln får det lätt att framstå så om man inte läser den tillräckligt noggrant.