På Apple TV+ finns det en fantastisk bra Sci-fi dystopian serie baserad på en bokserie, som handlar om ca. 10 000 människor som lever i en underjordisk silo.

Den som inte har sett serien, och är nyfikna, här är en länk till den officiella trailern. Jag rekommenderar verkligen denna serie till dom som gillar sci-fi och dysotopiska miljöer.

Här kan vi diskutera alla avsnitt som har sänts, galna som intressanta teorier och allmän diskussion om vad som egentligen försegår i serien.

SPOILER VARNING

Avsnitten släpps varje fredag, och vid skrivande stund har vi kommit fram till avsnitt 9 av 10. Alla avsnitten som har publiceras kommer att diskuteras nedanför, samt allas tankar, teorier och kommentarer om serien.

Den som inte har sett alla avsnitt och vill inte få handlingen avslöjad i förväg, läser vidare på egen risk!

  • dennisnedryOPM
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Den som är intresserad av att se första avsnittet av Silo, men har inget AppleTV konto, kan se första avsnittet gratis, och legalt, på AppleTVs twitterkonto:

    Apple TV på twitter

    På fredag (30 Juni) sänds det sista avsnittet för säsong 1. Men det lovas att det ska komma en säsong 2 någongång i framtiden.

  • Fox
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Fantastisk serie och väntar spänt tills fredag då jag har två avsnitt att se! Peppen är enorm haha

    • dennisnedryOPM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Oja! Jag kan inte klura ut hur det ska sluta. Sedan vad säsong 2 beträffar… Tror du det fortsätter på samma spår, eller blir det en blick i historien om hur Silo:n kom till? För jag har för mig att bok 2 i serien är en tillbakablick.

      • Fox
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Svårt att säga, men vi kommer säkerligen hamna på spåret av vad som har hänt och varför dom är där ~

  • kullpinne
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Helt ok serie, sevärd.

    Men… Är det inte rätt orimligt att de lyckas få snurr på en 140 år gammal mekanisk hårddisk? Dagens diskar håller ju inte mer än 4-5 år innan datat börjar bli korrupt 😂

    • dennisnedryOPM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Vi vet att disken innehåller mysko information om silon, samt att folk fortsätter att spara filmer och d.y. på den. Men vi vet inte om själva disken är 140+ år, eller om det är en disk dom stulit från IT eller vad dom nu kan ha hittat den. Jag kan tänka mig att vare sig hårddiskar, eller datan som finns på disken, är inget nytt för dom som verkligen bestämmer i Silon, då dom har säkert redan planlösningar och teknisk data över silon som dom inte delar med sig med allmänheten. Se bara hur effektiv deras övervakning är!

      Men ja, tekniskt sett så håller en hårddisk bara i ca. 50 år eller så. Men eftersom datorer används flitigt inom silon så måste vi anta att dom antingen har diskar som håller bättre (som vanligt i framtiden), eller att dom kan på något sätt reparera eller producera nya diskar. Annars hade dom inte kunnat använda datorer på längre sikt.