Microsoft har jobbat med Windows sedan 1985 och sedan dess har det släppts massvis med olika versioner. Men vilken har varit bäst?

Föredrar du MS-DOS-versionerna av Windows eller anser du att de mer moderna versionerna av Windows hör till de bättre? Veckans fråga handlar om Microsofts populära operativsystem och vilken version som varit din favorit genom tiderna.

Frågan fokuserar på vilken version som var din favorit, inte nödvändigtvis den version du använder idag. För att inte bidra med en halv miljard svarsalternativ fokuserar vi på konsumentversioner och listar endast en version av varje variant. Men har du extra starka känslor kring en specifik version, dela med dig av dina tankar och känslor om denna i kommentarerna.

  • blueson
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    3
    ·
    11 months ago

    Med tanke på att resultaten verkar vara övervägande Windows 7, följt av XP, sen 10/11 visar den nog mer information om vilken generation det faktiskt är som röstar än något annat.

    (Sen var XP bäst såklart)

    • freddoOPM
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      2
      ·
      11 months ago

      Instämmer om XP. XP med fortsatta säkerhetsuppdateringar och någon UI refresh som inte ersätter dess UX skulle varit fantastiskt. Tog någon gammal laptop ur förvaring för några månader sen som fortfarande hade XP installerat, och vart förvånad hur responsiv den var i jämförelse med Windows 11, även fast den körde på en gammal hårddisk.

      • blueson
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        3
        ·
        11 months ago

        Jo verkligen! De design-stegen de har tagit efter XP känns som att det i princip bara har varit för att försöka låsa in dig mer i deras ekosystem och försöka tjäna pengar på SAAS möjligheter.

        Försöker hålla mig till Linux idag, men jobbkrav tvingar mig tyvärr använda en Windows maskin tillsvidare…

  • casino
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    11 months ago

    Kontroversiell åsikt kanske, men 8.1 får onödigt mycket skit för vad 8.0 var. Det var en modernisering av vad 7 var, med förbättringar under huven, men med mindre spam än 10/11.