• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    11 months ago

    Skabbhylsa at 2023-10-27 09:32:50+00:00 ID: k6p7p7i


    Åhh nej, högavlönade tjänstemän på Klarna har inte kollektivavtal :-(… Jag har inte heller kollektivavtal men inte fan gråter jag över det, har betydligt bättre förmåner än vad sossefacken förhandlar fram. Facken är mätta organisationer som tar ut hutlösa medlemsavgifter utan att göra något vettigt alls.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      11 months ago

      Educational_Mud_2826 at 2023-10-27 16:45:00+00:00 ID: k6pauap


      Låter ju bra om du ligger långt över det som facken kan förhandla fram. Det har du gjort bra.

      Ja om alla kunde göra som du skulle mest troligt inte facken behövas. Tyvärr finns det folk som kanske inte har det så bra, kanske är i beroendeställning som tar samma jobb för hälften och då faller ditt resonemang.

      Grundtanken är ju att stå enade så ingen ska behöva jobba för skitförmåner. Nu blev det en grundkurs i det fackliga för det kändes som du tänker rätt i dina förhandlingar som du gjort bra men glömmer att alla inte klarar att göra samma och då får vi lönedumpning som ett brev på posten.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      11 months ago

      Annzz at 2023-10-27 17:42:44+00:00 ID: k6pkeua


      Kollektivavtal sätter bara en “lägsta standard” på dina förmåner och avtal.

      Det är inget som hindrar arbetstagare att förhandla fram bättre förmåner individuellt. Har själv kollektivavtal på nuvarande arbetsplats, men har personligen kunnat förhandla fram bättre förmåner eftersom vi har en vettig arbetsgivare.

      Däremot för vissa arbetsgivare, är det enkelt och billigt att ligga på kollektivavtalsnivå och sedan skylla på facken istället för att förbättra de lokala villkoren.