cross-posted from: https://feddit.nu/post/2562755

Använder AI för att analysera minikartan.

Självklart har “AI” letat sig in i skärmar, tv-apparater och annat som visas upp under den pågående CES-mässan. En av de deltagande aktörerna är MSI, som har visat upp skärmen MEG 321URX QD-OLED och dess funktion SkySight, som använder AI för att analysera ens minikarta i spel som League of Legends och sedan markera var fienderna befinner sig i den faktiska “spelvärlden”.

Folk är oense om huruvida detta kan anses vara fusk, eftersom informationen som visas å ena sidan är tillgänglig för alla spelare via minikartan, men å andra sidan otvivelaktigt ger spelare som använder SkySight ett övertag, eftersom fiendernas positioner blir avsevärt tydligare och man inte behöver snegla på minikartan. Skärmen har även en ljuslist i nederkanten som kan synkas med spelarens hälsomätare.

Om det skulle anses vara fusk är det heller inte något som kan upptäckas av spelklienten, eftersom allt sker helt och hållet i skärmen.

  • freddoOP
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    Någon stans måste man ju ändå dra gränsen, och beroende på hur väl det fungerar så kan jag inte se mycket skillnad från fusk. En mjukvaru overlay som analyserar ens skärm skulle med största förmodan bli bannlyst, varför skulle en i skärmen vara ok? Till och med vissa skor har blivit förbjudna inom löpning för att de ansågs ge en onaturlig fördel.