Jag var på Cyklopen i Stockholm på anarkistiska bokmässan förra året. Mycket bra litteratur men även brädspel! Det fanns helt färdiga brädspel som alla andra. Men det fanns också några kamrater som hade gjort egna spel av papper, alltså designat spel och testade dem med andra besökare.

Jag länkar till ett inlägg om Oceania 2084. Spelytvecklaren har en kickstarter igång

Jag har skrivit några gånger att spelet är antiauktoritärt. På vilket sätt? Jo, även om spelet skapar berättelser som kan uppfattas som en serie personliga misslyckanden och en motståndsrörelses undergång (redan innan den har kommit igång), så handlar det faktiskt om att inte ge upp. Det handlar om att göra motstånd mot förtryck för att det är rätt sak att göra. Inte för att det är en kamp som går att vinna. Eftersom kampen mot förtryck är en evig strävan kommer den aldrig att ta slut. Så det är av största vikt att kämpa mot det, annars kommer vi att kastas in i en ännu värre och mindre beboelig verklighet.

Kampanjen har nu fått 30% stöd och vi är redan halvvägs genom de 30 dagarna. Spelet är en samarbetsbaserad berättarupplevelse, där en spelare spelar som de andra spelarnas tydliga antagonist. Det är ett känslomässigt spel, det är ett filosofiskt spel och det är på många sätt ett allvarligt spel. Det är ett spel